ExternePoliticStiri

10 creștini mor în fiecare zi pentru credința lor în Nigeria

Viața a devenit din ce în ce mai dificilă pentru creștinii din Nigeria, deoarece persecuția continuă să crească. În medie, zece creștini mor pentru credința lor în fiecare zi. Nouăzeci și unu de milioane de creștini trăiesc în cea mai populată națiune din Africa, iar mulți dintre ei se confruntă cu hărțuire și violență constantă din partea extremiștilor musulmani.

David Curry, CEO al Open Doors USA, a declarat recent: „Aceste grupuri teroriste islamice au un teritoriu sigur în nord, iar Guvernul a făcut prea puțin pentru a le elimina. Aceasta face ca nordul Nigeriei să fie unul dintre cele mai periculoase locuri pentru creștini.”

Curry a evidențiat un incident din 18 mai, în care extremiștii islamici au atacat corul unei biserici și încă dețin șaptesprezece membri captivi. El a precizat: „Nu știm cine este viu și cine nu este. Pentru cei captivi este cerută răscumpărare sau sunt uciși.”

Într-o zonă cunoscută sub denumirea de Centura de Mijloc din Nigeria, fermierii creștini se confruntă cu atacuri ale militanților fulani și ai liderilor Boko Haram. Potrivit Comisiei pentru Etică și Libertate Religioasă a Convenției Baptiste de Sud, mai mult de cinci sute de creștini au murit din cauza liderilor fulani în 2016.

Unii creștini nigerieni s-au adresat Statelor Unite pentru ajutor. Potrivit Fox News, o delegație de activiști nigerieni au călătorit la Washington, în iunie, cu sprijinul Salvați Creștinii Persecutați și al Comitetului Internațional al Nigeriei. Rebecca Sharibu a fost printre cei care au călătorit la Washington. Fiica ei, Leah, a fost răpită de la școală de către militanții Boko Haram. Mulți dintre colegii săi au fost eliberați, dar Sharibu susține că fiica ei este încă în captivitate pentru că „nu renunță la credința creștină”.

David Curry a declarat că creștinii din Nigeria au rămas fermi în credința lor, chiar dacă se confruntă cu obstacole copleșitoare. El a explicat că „viața lor este dezbrăcată de cele lumești. Și aceasta se vede în viața lor spirituală … Puteți să vă uitați la acești oameni care sunt ținuți în captivitate de mult timp și să vedeți cum credința lor crește, în ciuda faptului că ei au fost descotorosiți de orice formă de confort.”

Sursa: www.christianheadlines.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button