Meditatii

Întristarea

Un prinţ din nordul indiei, putred de bogat, a scos din tezaur cel mai frumos diamant pentru a-l monta în coroana miresei lui. La încredinţat giuvaierului său preferat, însă într-o clipă de neatenţie cleştele acestuia a alunecat brăzdând minunata nestemată. Dezamăgirea a fost imensă şi pentru prinţ, şi pentru meşter. Un meşter bătrân, s-a prezentat la palat şi a rugat să-I fie încredinţat lui diamantul pentru a-l reface.

A doua zi, ochii uimiţi ai prinţului au putut admira cel mai frumos diamant din câte s-au văzut vreodată. Cu o mare măestrie, priceputul meşter preschimbase zgârietura adâncă, în tulpina unui trandafir înflorit ce scânteia în mii de văpăi.

Meditând la aceste mici versuri, ajungem la concluzia căci “…întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă” (2 Corinteni 4.17). Tu, care eşti în strâmtorare, în necaz, în întristare, adu-ţi aminte că Dumnezeu prin toate acestea vrea să te îndrepte spre mântuirea sufletului tău, care este mai de preţ decât orice din această lume !

“Adevărat, adevărat vă spun că, voi veţi plânge şi vă veţi tângui, iar lumea se va bucura; vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.” Ioan 16.20

Sămânţa Bună, GBV România

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button