ExterneStiri

Miniștrii europeni cer Uniunii Europene să oprească persecuţia creştinilor în lume

Italia, Franţa, Polonia şi Ungaria au cerut luni, Catherinei Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe să adopte “măsuri specifice” pentru a opri persecuția creştinilor.

Ministrul de Externe al Italiei, Franco Frattini, a trimis o scrisoare Catherinei Ashton, cu această solicitare scrisoare, semnată deasemenea și de către miniştrii de externe din Franţa, Michèle Alliot-Marie, a Poloniei, Radoslaw Sikorski, şi Ungaria, Janos Martonyi, ne informează surse din ministerul italian.

Miniştrii au cerut Catherinei Ashton să înscrie pe ordinea de zi a reuniunii de la Bruxelles, din 31 ianuarie 2011 problema  persecuţiei creştinilor.  Scrisoarea a prevede adoptarea de “măsuri specifice” pentru a promova “respectul pentru libertatea de religie şi de exprimare.”  Miniştrii europeni au afirmat în scrisoare că UE “nu poate fi indiferent la ceea ce sa întâmplat în ultimele luni” .

Pe 2 ianuarie, Papa Benedict al XVI-lea, de asemenea, a făcut apel la comunitatea internaţională să acţioneze şi să apere libertatea religioasă, în urma atacului în Ajunul de Anul Nou (citiți aici articolul) într-o biserică coptă din Alexandria (Egipt), în care au fost ucise 23 de persoane şi a rănite alte 90 de persoane. Papa a mai vorbit luni şi despre bombele puse în casele creştinilor în Bagdad şi atacul comise de Al-Qaeda împotriva catedralei siriane, din capitala irakiană.

Sursa: StiriCrestine.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button