Articole

Cum să te pui la dispoziţia lui Dumnezeu ? partea a II-a

Trăim într-o vreme în care totul este la viteză. Am ajuns până şi acolo căci unele persoane fiind atât de ocupate nu mai au timp să petreacă o singură oră pe zi cu familia lor sau să stea de vorbă cu Dumnezeu; şi se întreabă adeseori de ce nu sunt pe placul lui Dumnezeu şi de ce nu pot afla care este voia lui Dumnezeu cu ei.
Legat de această problemă vă voi prezenta o scurtă întâmplare care se poate asemăna vremurilor în care trăim. <<Venind de la servici, un tată, îşi găseşte  fiul aşteptându-l în pragul casei. Mirat fiind, tatăl îl întreabă ce doreşte? După o clipă de ezitare, băieţelul, cu glas plăpând îl întreabă câţi bani câştigă într-o oră; tatăl îi spune căci nu este treba lui, mai ales a unui copil să-i spună ce şi cât câştigă. Însă insistenţele copilului l-au determinat pe tătic să-i spună băieţelului suma de bani care o căstigă  într- oră, şi i-a răspuns: “50 $, fiule”, iar copilul bucuros îi cere tatălui 25 $. Aproape nervos de întrebările băieţelului, tatăl îl ceartă pe copil şi îl trimite în camera lui. Supărat, băieţelul, cu lacrimi în ochi pleacă din faţa tatălui şi intră în camera sa. După un timp tatăl îşi seama că nu îşi tratase fiul asa cum se cuvine, intră la el în cameră şi îi dă cei 25 $. Copilul îi primeşte cu bucurie şi în acelaşi timp mai scoate şi el alţi 25 $. Văzând acestea tatăl oarecum mirat de cele întâmplate, rămâne blocat, deoarece nu înţelege ce vrea să-i explice fiul lui. Băiatul numără toţi banii, vede că are o sumă de 50 $, sare în sus de bucurie şi îi spune tatălui: “Tati, mâine, vreau să vi acasa cu o oră mai devreme de la servici, pentru că am să-ti platesc eu ora pierdută, deoarece acum am 50 $, exact cât câştigi tu la servici, pentru că vreau să iau cina împreună cu tine”. Cu lacrimi în ochi, tatăl îşi ia băieţelul în braţe şi îi spune: “Te rog să mă ierţi fiule!”>>

Nu este absolute aproape nimic deosebit din întâmplarea relatată cu ceea ce se întâmplă şi în pezent în familiile multora.
Să te pui la dispoziţia lui Dumnezeu, nu înseamnă a face exact acelaşi lucru care îl faci şi astăzi, o muncă în zadar, şi astfel să uiţi şi de familia ta; punerea în slujba lui Dumnezeu constă în unitatea familiei, în chemarea Numelui lui Dumnezeu în fiecare moment ale vieţii şi întelegerea rolului tau  în familie: soţ, soţie, copil, şi mai mult decât atât a-l îndeplini după voia lui Dumnezeu.
Totodată în familie trebuie să existe armonie pentru ca Dumnezeu să-şi faca lucrarea sa cu fiecare dintre noi. Ed. Cole vorbeşte despre familie şi armonia care trebuie să existe spunând: “Cel mai mare lucru pe care un tată îl poate face pentru copii lui, este s-o iubească pe mama lor”.
Dacă aceste caracteristici vor exista în viaţa fiecăruia dintre noi, Dumnezeu va lucra în mod minunat după puterile fiecăruia.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button