Articole

Nimic nu-i prea greu pentru El

Pentru Dumnezeu niciun lucru nu este prea greu, chiar dacă nouă ni se pare uneori irealizabil. Pentru El nu este prea greu să dea izbăvire celor aflați în suferință și care se roagă, nici să oprească furtuna dintr-o inimă zbuciumată, nici să dea vindecare, eliberare și pace.

De ce nu o face de fiecare dată când ne rugăm pentru aceste lucruri? De ce uneori durează atât de mult timp? Dacă am primi răspuns și rezolvare încă de la prima rugăciune, am mai folosi oare credința, care crește și se maturizează tocmai în astfel de momente? 

Adesea mintea noastră nu poate pricepe de ce, dar toată durerea ce o purtăm poate avea un scop pentru noi, pentru ceilalți, neînțeles sau necunoscut acum.

Noi ne rugăm, dar nu putem schimba lucrurile de cele mai multe ori, ci doar așteptăm și sperăm, Atât putem face. Restul vine de la Dumnezeu. Nu-I putem modifica planul, dacă El deja a stabilit lucrurile într-o anumită privință.

De ce încă mai așteptăm? Pentru că avem nevoie să depindem de ajutorul Său, să conștientizăm că fără El suntem nimic. Altfel vom crede că tot ce ne-am propus vom primi, ca și când Dumnezeu ar fi responsabil să ne dea orice lucru bun Îi cerem. În acest context, să nu uităm că El este Stăpânul care controlează fiecare circumstanță… În tumultul agitației noastre să facem liniște pentru a conștientiza că El este Dumnezeu și face tot ce vrea: „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” (Psalmul 46:10)

Poate că lucrurile se vor întâmpla când ne vom aștepta mai puțin sau niciodată.  Sunt multe necunoscute pentru noi, dar ceea ce ne dă speranță ca să nu ne temem, este că, aflându-ne în controlul Său, avem acea siguranță, dincolo de care pot să se cutremure munții, să vină valurile și furtunile, pentru că, prin credință, rămânem în picioare, cu ajutorul Său.

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button