ArticoleMeditatii

Schimbarea viziunii în încercări

Nu întotdeauna trebuie să-I cerem lui Dumnezeu să mute muntele din fața noastră, ci să-I cerem doar puterea de a-l ocoli ca să ne putem continua apoi călătoria. Nu că El nu ar putea să-l mute, dar credința noastră nu s-ar maturiza, nu ar mai crește dacă nu vom înfrunta greul.

De multe ori I-am cerut Domnului să ia acel necaz din viața mea, să anuleze încercarea care părea de nesuportat, să înlăture suferința, fără să-mi dau seama că ceea ce ar fi fost mai corect era ca atitudinea mea și reacția mea să se schimbe față de acea problemă.

De cele mai multe ori circumstanțele nu se vor schimba, dar modul meu de a mă raporta la ele ar trebui să se schimbe. Acest lucru e posibil atunci când pacea lul Hristos îmi cuprinde ființa  și mă inundă cu liniște, deși nu se schimbă nimic în exterior. 

Am vrea să scăpăm de acele probleme, dar poate tocmai ele aduc transformarea de care uneori este atâta nevoie. Am vrea să schimbăm atitudinea, comportamentul cuiva sau să-l aducem către “binele” gândit de noi, și după multă străduință nu se petrece nimic în urma efortului nostru. Atunci, ce ar trebui să schimbăm? Atitudinea noastră în fața acestor provocări… E mult mai ușor să asistăm la schimbarea altora în loc ca noi să fim cei transformați. Să acceptăm că suntem limitați în acțiunile noastre.

Pe de altă parte trebuie să fim și conștienți că Dumnezeu nu este la dispoziția noastră, ca și cum noi I-am porunci, iar El să împlinească. Tocmai de aceea, să ne aplecăm cu smerenie și supunere față de orice greutate vom întâmpina și să ne rugăm spre a ne da puterea acceptării eșecului la fel ca și a succesului, a înfrângerii ca și a biruinței, a unui răspuns neașteptat sau poate târziu ca și a unui răspuns mult dorit la rugăciune.

Versurile de mai jos, aparținând lui Traian Dorz, reflectă rugăciunea care ar trebui să ne caracterizeze mai des…

„Ajută-ne să Te iubim
cerescul nostru Tată,
chiar dacă ar fi să nu primim
în veci, nici o răsplată.

Să credem în puterea Ta
adânc, cum ni se spune
chiar dacă nu ne-ai asculta,
nicicând vreo rugăciune.”

Simona Mihăescu

 

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button