Articole

Iartă-mă

Cine isi ascunde faradelegile, nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele, capata indurare.-Proverbe 28:13

,,Nu e vina mea!Totul a inceput cand Tommy m-a lovit.”

Va pare cunoscuta aceasta logica de copil? Fiul cel mai mic are o problema in a gasi scuze.Acest lucru e, desigur, doar un simptom, un efect.

Adevarata problema consta in dorinta lui de a nu-si recunoaste vinovatia. Poate că îi este teama de consecinte. Probabil e si prea mandru ca sa-si recunoasca greselile. Din nefericire, ascunderea vinei nu se limiteaza doar la copiii mici. E o problema a intregii umanitati si implica toate grupele de varsta si toate culturile si clasele sociale.

In versetele biblice de astazi Saul a incercat sa evite consecintele, transformand vina lui asupra celorlalti.Prima lui greseala,cea mai mare,a fost neascultarea de DUMNEZEU, iar a doua-formularea scuzelor-reprezinta tot un pacat.

Ca si in cazul lui Saul, fabricarea scuzelor tine si astazi de mandrie si de teama –mandria care salasiuieste in fiecare dintre noi si teama de oameni sau de consecinte.

Nu ne place sa recunoastem ca am gresit,pentru ca aceasta poate dauna reputatiei noastre.In aceasi timp, ne e teama de consecintele care ar putea veni odata cu recunoasterea vinei.

Daca am facut ceva gresit, trebuie sa indraznim sa ne marturisim, sa recunoastem ca am gresit.Daca stim ca nu am gresit, sa nu ne luptam sa ne dezvinovatim cand suntem acuzati pe nedrept.Sa lasam adevarul sa iasa la iveala si sa-L lasam pe Hristos sa fie Judecatorul.

Treaba noastra este sa ne construim caracterul pe principiile divine ale cinstei si smereniei.

Mandria ne distruge caracterul si nu ne protejeaza nicidecum reputatia.

Pastreaza-ti caracterul curat inaintea lui DUMNEZEU si lasa-ti reputatia in seama Lui.

Un gram de caracter valoreaza cat un kilogram de reputatie.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button