Adolescenti

Dacă îl iubesc, îl las să meargă mai departe?

Întrebare: Prietenul meu îmi spune că, dacă l-aş iubi cu adevărat, l-aş lăsa să meargă mai departe, nu ştiu dacă mai pot rezista mult timp. Ce să fac?

Răspuns: Când Biblia vorbeşte de dragoste, prima trăsătură pe care o aminteşte este răbdarea. În 1 Corinteni 13:4 se spune: “Dragostea este îndelung răbdătoare”. Iubirea adevărată aşteaptă cu răbdare pentru ca să dăruiască. Pofta trupească, însă, e diferită. În timp ce dragostea aşteaptă cu răbdare să ofere, pofta trupească de-abia aşteaptă să ia. Se pare că prietenul tău confundă iubirea cu pofta trupească. Te presează să faci ceva, dar dacă te-ar iubi cu adevărat, ar aştepta.

Nu eşti nevoită să suporţi presiunea. Spune-i că, dacă te-ar iubi cu adevărat, ar aştepta. Acest răspuns transfera presiunea asupra lui – acolo unde ar trebui de fapt să fie.

Josh McDowell şi Bill jones, Cartea Adolescenţilor

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button