ArticoleMeditatii

Adevărul ieftin: o păcăleală!

Trăind în secolul vitezei, ne-am obișnuit să trecem cu ușurință și rapiditate peste tot. Problema serioasă, care are de-a face cu veșnicia noastră, este că trecem cu ușurință și peste Cuvântul lui Dumnezeu.

  1. Adevărul lui Dumnezeu nu poate fi divizat, cântărit sau schimbat. În momentul în care faci acest lucru, ești mână în mână cu tatăl minciunii.
  2. Adevărul lui Dumnezeu nu trebuie ascuns, ci trebuie scos la lumină, iar pentru a face acest lucru, trebuie să fii gata să plătești un cost: prietenii, relații, familie uneori și, nu în ultimul rând, să fii gata să-ți ucizi eul.
  3. Adevărul lui Dumnezeu cere sinceritate și transparență atât în relația cu El, cât și în relația cu oamenii. Nu există adevăr în relația cu Dumnezeu, atâta timp cât nu există adevăr și în relația cu oamenii.
  4. Adevărul lui Dumnezeu nu acceptă niciun compromis de dragul păcii, așa cum adesea caută unii motiv. Pacea lui Dumnezeu, spunea John Stott, nu este pace cu orice preț! Minciuna rămâne tot o urâciune, iar pacea clădită pe minciună este, de asemenea, o urâciune periculoasă ce poartă, în blatul ei pufos și apetisant, otravă aducătoare de moarte.

Este păcat că întâlnim atâta compromis în biserici și că peste otrava minciunii punem o glazură delicioasă de ciocolată. Te bucuri pentru o clipă de dulceață, dar în final o să guști din amărăciunea otrăvii.

Tot John Stott spunea că „unii oameni țes în jurul lor o țesătură atât de deasă de minciună, încât ajung în punctul în care nu mai pot deosebi ce parte din ei este reală și ce parte este doar prefăcătorie”.

În încheiere, aș dori să ne amintim adevărul de care atârnă veșnicia noastră: „Numai cei cu inima curată (sinceră) vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8).

Evitați scurtăturile și „adevărul ieftin”.
Adevărul lui Dumnezeu a fost COSTISITOR, fiind plătit cu prețul sângelui unicului Său Fiu.

„Cine va putea să se suie la muntele Domnului?
Cine se va ridica până la locul Lui cel Sfânt? Cel ce are mâinile nevinovate şi inima curată, cel ce nu-şi dedă sufletul la minciună și nu jură ca să înşele” (Psalmul 24: 3-4).

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button