ArticoleFamilie

O femeie puternică este ca un ghiocel

O vorbă înțeleaptă spune că: ”În spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie puternică”. Fiindcă tot azi este 8 Martie, am găsit de cuviinţă să vă prezint mai jos unele din cele trei calităţi ale unei femei, pe care o tanără le-a enumerat:

”E sigură pe sine”

Femeia puternică are o bună stabilitate emoțională, dar și referitoare la imaginea de sine. Ea știe care sunt valorile ei și își cunoaște defectele. Ca urmare ea nu poate fi ușor vrăjită și nici prea ușor intimidată de altcineva. Este femeia care știe când să tacă și mai ales când să vorbească. Când face o afirmație merită să ai încredere că ceea ce spune este bine gândit înainte. Nu depinde de altcineva, nici măcar de ”iubitul” ei. Poate ”sta în picioare” chiar dacă este singură și descurajată. Dacă cineva îi spune cum să se comporte sau cum să gândească, ea nu va acționa fără să treacă aceste ”sfaturi” printr-un filtru personal bine curățat de orice parazit. Femeia care are această calitate este ca un brad, mereu drept și verde.

”Știe ce vrea”

Spre deosebire de multe femei, femeia puternică nu are variațiuni în ceea ce privește scopul, sensul și obiectivele vieții ei. Ea nu doar că știe ce vrea, dar își folosește toate forțele pentru ca să poată atinge scopurile pe care și le-a pus. Ea știe ce-i place să facă, ce-i place să mănânce așa că nu vor exista prea mulți timpi morți și nici răspunsuri evazive când va fi întrebată, de față cu chelnerul: ”Ce dorești, draga mea?”. Mai mult decât atât, când stă de vorbă cu un bărbat știe ce vrea de la el și știe ce nu vrea. Este femeia care nu trăiește în umbra sau lângă ”fusta” prietenelor care-i vor asorta hainele, îi vor alege parfumul, îi vor spune că ”tipul asta e praf, iar celălalt este ciment”. Ea știe ce vrea și unde vrea să ajungă așa că nu îi este greu să ia singură decizii. Uneori această ”puternicie” a ei îl face pe iubitul ei să o sune și să-i ceară sfatul. Având această calitate, ea poate fi comparată cu un atlet; un atlet care nu aleargă pentru argint, ci pentru aur.

”Nu se dă bătută niciodată

Inițial aici nu am fost de acord cu fosta mea colegă, dar explicația ei ulterioară m-a lămurit: această calitate nu se vede în ”micile” războaie dintre femeie și bărbat, ci în faptul că ”indiferent prin ce situații grele trece nu se dă bătută ci lupta”. Am putea spune fără să greșim că această calitate vine la pachet cu primele două. Pentru că degeaba ar fi sigură pe sine, degeaba ar știi ce vrea, dacă ar claca la primul hop. Este femeia care nu-și abandonează copilul sau soțul dacă acesta ajunge în cărucior. Faptul că nu se dă bătută niciodată face ca uneori ea să fie bărbatul casei atunci când soțul ei se confruntă cu prea multe probleme, pentru că, de ce să nu recunoaștem ”și bărbații plâng câteodată”. Femeia care nu se dă bătută niciodată poate fi comparată cu un  pârâu. Oricât de multe pietre i-ai pune în cale pârâul își va face loc și va înainta.

Concluzia: O femeie puternică este ca un ghiocel. Chiar dacă zăpada îl învăluie, el crește drept, e sigur pe sine. Uneori e chiar sub zăpadă, dar o străbate pentru că știe ce vrea: vrea să ajungă la soare. Dintre toate florile, deși este foarte plăpând el nu se dă bătut niciodată indiferent de cât de rece este zăpada din jurul lui.

Aștept și părea ta indiferent dacă ești ”femei slabă” sau puternică sau chiar bărbat.

© Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button