Meditatii

Cumpăna Veche

Un cioban a făcut un târg cu un măcelar. S-a înţeles să primească în fiecare săptămână câte un kilogram de carne în schimbul căruia ciobanul să-I dea un kilogram de brânză. După câteva săptămâni, măcelarul l-a chemat pe cioban la o parte şi i-a zis:

-Ascultă bade, nu e frumos!… Din brânza dumitale întotdeauna lipseşte ceva. De câte ori am cântărit-o, n-a ieşit la socoteală. Nu e lucru creştinesc.

-Să mă ierţi, nene măcelare, a răspuns ciobanul, dar eu nu sunt vinovat cu nimic, căci iată cum stă treaba: eu nu am cântar acasă, ci numai o cumpănă veche. Întotdeauna am făcut aşa: am pus carnea dumitale pe un taler şi brânza mea pe celălalt taler, şi cât a cântărit carnea dumitale de-o parte, atâta brânză am pus şi eu pe cealaltă parte, ca să fie lucrul cu dreptate.

Măcelarul s-a roşit ca racul, ştiind că e măsura întotdeauna carnea cu lipsă, şi din cauza aceasta trebuia să primească şi el cu lipsă brânza.

Ah, cumpăna, câte lucrurui se pot scrie despre ea! Încă din vechime, Dumnezeu a poruncit să avem o cumpănă dreaptă. “Cumpăna înşelătoare este urâtă Domnului, dar cântăreala dreaptă Îi este plăcută”

(Proverbe 11:1).

“…cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura.” Matei 7.2

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button