Interviuri

Interviu cu Trupa Nihil Sine Deo

Trupa Nihil Sine Deo s-a nascut in urma unei slujiri pe care cativa tineri din Timisoara o faceau in cadrul misiunii Christos pentru Romania. Desi membrii trupei s-au schimbat, viziunea pe care au primit-o la inceput a fost dusa mai departe de membrii actuali ai trupei, devenind astfel una din cele mai vechi trupe de închinare din tara.

Azi trupa Nihil Sine Deo este formată din: Florin Andrei Cornea (Flo) – clape si voce, Daniel Paul Ursu (Americanu’) – chitara acustica si voce, Ruben Tomuta (Ruby) – chitara bass si voce, Mihai Popa (Miţă) – chitara electrica si Emanuel Andrei Dorobanţ (Ema) – tobe.

Buna, baieti. De ce ati ales acest nume si care sunt membrii trupei?

In primul rand, Nihil sine Deo nu este numai un nume – vrem sa fie un mod de viata al nostru, in tot ce facem vrem sa il implicam direct pe Dumnezeu! Asa am ales numele trupei.

Membrii trupei sunt: Florin Andrei Cornea (Flo) – Clape si voce, Daniel Paul Ursu (Americanu’)  Chitara acustica si voce, Ruben Tomuta (Ruby) – Chitara bass si voce,  Mihai Popa (Mita) – Chitara electrica si Emanuel Andrei Dorobant (Ema) – Tobe.

Cum s-a infiintat trupa voastra?

Imi amintesc ca primele mele ganduri legate de trupa in care eram invitat sa cant au fost: „ce mai ii si cu astia?” Aveam sa imi schimb radical gandurile gresite. Am pornit intr-o formula mult mai mare. La inceput, slujeam ca echipa de Lauda si Inchinare in cadrul misiunii Cristos pentru Romania, din Timisoara. Au urmat anii de repetitii si de pasiune pentru ceea ce faceam si Domnul ne folosea intr-un mod surprinzator pentru mine! Intre timp, trupa a „suferit” multe modificari, unii au plecat, altii au venit.

Trupa Nihil Sine Deo e destul de veche in muzica crestina din Romania. Care este viziunea voastra ca trupa si ce aduceti voi diferit in muzica crestina, in comparatie cu celelalte trupe din tara noastra?

Intr-adevar… avem multi ani in spate ca trupa. Noi incercam sa apropiem oamenii de Dumnezeu prin inchinare. Asta e chemarea noastra… nu ne multumim sa cantam si sa facem un program intr-o biserica. Chemarea noastra este sa ii facem pe altii sa se apropie de Dumnezeu prin lauda. Închinarea o facem in primul rand pentru noi, slujind astfel. Nu putem spune ca avem ceva diferit de alte trupe, mai ales pentru ca nu putem sa „ne laudam” cu versuri si melodii scrise de noi. Am pornit ca echipa de Lauda si inchinare si, pe viitor, asa vrem sa si continuam… vrem sa ne lasam folositi de Domnul in a compune melodii care sa schimbe inimile oamenilor… care sa aiba un impact… nu vrem sa facem ceva comercial, ce s-ar  putea compune in 5 minute.  Vrem sa lucram la muzica noastra pentru a o putea aduce ca un dar „de bun miros” lui Dumnezeu.

Stiu ca trupa, in decursul anilor,  suferit mai multe modificari in ceea ce priveste componenta ei. A schimbat acest lucru directia si viziunea pe care formatia a avut-o la inceputurile ei?

De la inceputul trupei am ramas doar eu, Flo. Schimbarile care s-au petrecut de-a lungul anilor nu au schimbat cu mult viziunea de baza a trupei.

V-as ruga acum sa ne povestiti o experienta cu Dumnezeu, pe care voi, ca trupa,  ati avut-o in ultima perioada; o experienta care v-a incurajat si care v-a intarit credinta.

Poate ca evenimentul care a avut cel mai mare impact din viata noastra a fost conferinta DUNAMIS de la Birlad, Vaslui. Modul in care Dumnezeu a schimbat atitudinea oamenilor in inchinare a fost pentru noi marcanta! Am inceput dimineata,  incercand sa motivam oamenii in vederea importantei inchinarii, ca sa terminam seara cu maini curate spre cer, spre Creatorul nostru. Un sentiment pe care nu il poti descrie in cuvinte. Prezenta Domnului se simte… e greu sa o astern pe hartie. Pot sa spun ca evenimnte de genul acesta definesc un inchinator si il transforma in omul de legatura intre Dumnezeu si cei care il cauta din inima, ca impreauna sa atinga cerul in inchinare, lasand astfel puterea Duhului Sfant peste fiecare inima insetata!

Ce inseamna Isus pentru voi?

Exemplul suprem al unei vieti traiete de un om pe pamant!

Calea prin care ma conectez si ajung in Prezenta Tatalui. Isus reprezinta punctul culminant din viata unui crestin. Singurul mod de a putea fi mantuit este prin Isus.

Va invit acum sa schimbam putin subiectul si sa vorbim despre muzica in general. S-a vorbit foarte mult despre nivelul scazut al muzicii crestine din tara noastra. Care este parerea voastra referitoare la acest lucru?

Noi, romanii, ne multumim cu putin. Ne multumim sa credem ca nivelul nostru muzical este suficient si ne plafonam. Nu ne mai straduim sa investim timp in a progresa muzical si in   a aduce un suflu nou. Cineva care vrea ceva, investeste timp si bani pentru a dobandi ceea ce si-a propus! Noi, de cele mai multe ori, uitam asta! Daca stim 4 acorduri la chitara si 2 ritmuri de baza la tobe avem impresia ca e suficient.  Ne multumim sa credem ca Dumnezeu primeste lauda noastra in modul acesta. De multe ori, asta inseamna delasare! Faptul ca ne multumim sa aducem o inchinare mediocra si nu una de calitate este o „boala” a muzicienilor crestini. Intr-adevar, Dumnezeu se uita la inima omului, dar de ce sa nu aducem Creatorului nostru o muzica de calitate? In Biblie este mentionat modul levitilor de a canta: „levitii cantau BINE…”.

Stiu ca aveti scos un album. Cand urmeaza urmatorul album si care sunt proiectele voastre de viitor?

Proiectul nostru prezent e acela de a compune piese! Vrem inspiratie si ceva de calitate! Binenteles, asta prevede in viitorul apropiat si un nou album cu compozitii inspirate prin Duhul Sfant.

Cat de important este pentru voi, ca si crestini, sa apartineti unei biserici locale si sa fiti implicati in slujirea ei?

Pentru fiecare membru al trupei, slujirea in Biserica reprezinta o prioritate! Toti suntem implicati in bisericile noastre si slujim constant in inchinare.

La final, va rog sa transmiteti cateva ganduri celor care vor citi acest interviu.

Nimic din ceea ce faceti sa nu faceti fara Dumnezeu! Implica-L pe El in toate problemele tale si in toate bucuriile tale! Fa din Nihil sine Deo  un mod de viata! Oridecate ori poti sta in prezenta Lui in inchinare… nu uita ca stai inaintea singurului Dumnezeu adevarat! CERCETEAZA-TE!!! Cauta sa i te inchini!

[email protected] — pentru cine vrea sa ne contacteze!

Interviu realizat de Florin Lupean

Sursa: ® Flacara Inchinarii Media

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button