Articole

Îți pasă de România?

Am fost șocat astăzi să citesc că prima lege care s-a dat, după căderea comunismului în România, a fost legalizarea avortului (25 decembrie 1989). Astăzi îi vedem consecințele: peste 17 milioane de avorturi înregistrate în perioada 1989 – 2010, și suntem pe locul 1 în Europa. Învățăm ceva din asta?

Un alt lucru despre care am auzit în zilele trecute, este că România a fost a doua țară după Germania care a ucis cei mai mulți evrei la holocaust. Germania a fost judecată pentru holocaust, și-au cerut iertare pentru ceea ce au făcut. Nu știu dacă România a făcut acest lucru vreodată.

Vedem în istorie că în majoritatea cazurilor, un imperiu sau o împărăție s-a destramat din interior. Erau oameni dornici de a conduce, de a domina pe ceilalți, multă mândrie era pusă în joc, și asta aducea dezbinare, și erau vulnerabili la atacuri.

Astăzi ne judecăm cu cei care ne conduc cultele sau alianțele noastre. (Alegeri în Cultul Penticostal). Facem judecăți, îi considerăm că s-au lepădat de noi și îi dăm afară pe cei care se asociază cu alții (cazul Iosif Țon și Stăjerii). Criticăm pe cei care ne pun făță în făță cu realitatea istoriei, și nu ne întoarcem înaintea lui Dumnezeu, să cerem iertare pentru ei așa cum a făcut Daniel (Răscumpărarea memoriei). Împlicați în dezbaterile neterminabile pe care le avem în grădina noastră, suntem ca și creștinii din primele secole, care aveau dezbateri despre “câți îngeri pot să stea pe vârful unui ac”, în timp ce islamul și alte mișcări i-au “cucerit”.

Mă doare pentru România, mă doare pentru evanghelicii care le este frică să își spună cuvântul când se votează legi în Parlament care nu corespund cu legea lui Dumnezeu. De cele mai multe ori ne vedem prea mici, nu ne interesează, sau nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în România.

Dumnezeu ne-a dat o responsabilitate pentru acestă țară, ne-a dat o responsabilitatea pentru prietenii noștri, o responsabilitate care trebuie să o împlinim. Credem cu toți că omul are o valoare imensă, o valoare pe care i-a dat-o Dumnezeu. Suntem făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Purtăm în noi imaginea lui Dumnezeu. Din cauza asta ar trebui să ne pese, să acționăm împotriva avortului, împotriva prostituției, împotriva legalizării casatoriilor între homosexuali, împotriva

Criticăm guvernul, criticăm parlamentul și președenția, dar nu facem nimic pentru a vedea o țara schimbată. Trebuie multă rugăciune, dar nu ajunge doar rugăciunea. E nevoie de acțiune. Responsabili de acestă schimbare suntem noi, în mod special evanghelicii, care susținem că suntem născuți din noi. Te-ai întrebat vreodată ce poți face ca țara să meargă mai bine? Sau doar la tine te gândești, cum să îți meargă ție mai bine?

De: Vio Pop

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button