ExterneStiri

Liderul suprem al Iranului numește inamicii Islamului, incluzând și Biserica

Liderul suprem al Iranului își dă jos masca. Prin Vocea Martirilor, Todd Nettleton spune: “Acesta este un alt pas în ceea ce devine o animozitate foarte deschisă între Guvernul Iranian și mișcarea bisericilor din case în Iran”. (MNN)

Pe 19 octombrie, Ayatollah Khamenei a ținut un discurs în care menționează diferitele moduri în care el vede că Islamul este atacat. A notat faptul că tinerii musulmani sunt separați de principiile pure ale credinței islamice prin distracții, diferite filozofii și religii.

În acest discurs, Ayatollah a avertizat despre pericolul prezentat de “rețeaua de biserici din case”. Creșterea rapidă a bisericii a fost observată atât de către creștini, cât și de guvernul iranian.

Faptul că Ayatollah Khamenei a acordat o atenție specială rețelei de biserici din case spune, și ar putea avea un efect pe termen lung ce nu poate fi încă determinat. Nettleton spune că “Faptul îngrijorător este că oficialii locali și alți oameni vor lua aceasta ca și o permisiune de a merge mai departe în atacurile lor împotriva creștinilor, având ideea că liderul suprem al guvernului spune că ‘trebuie să facem orice este necesar pentru a opri din creșterea lor rețelele de biserici din case’ ”.

Acesta ar putea fi un efort în suprimarea deziluziei ce este din ce în ce mai evidentă printre tinerii din Iran. Prima crăpătură în spoială a fost văzută în dimensiunile protestelor post-elective ale maselor, cunoscute sub numele de Revoluția Verde. “Când alegerile sunt fraudate, sau când [tinerii] văd corupție, ei percep aceasta ca fiind acțiuni ale Islamului”, explică Nettleton, adăugând că atunci când ei fac această conexiune, de obicei merg mai departe și concluzionează, ” ‘Islamul eșuează.’ Astfel, ei sunt foarte deschiși către alte idei, inclusiv Evanghelia lui Isus Hristos. Acesta este un motiv principal în creșterea atât de rapidă a bisericilor.”

Discursul lui Khamenei a prezentat creștinismul într-o lumină nefavorabilă, aceea de dușman al țării lor. Este de așteptat creșterea controlului. “Știm că autoritățile se concentreză pe arestarea liderilor. Ei caută să ia cunoștință de cine este în spatele întâlnirilor, cine le organizează, cine le conduce. Aceștia sunt oamenii pe urmele cărora sunt autoritățile.”

Totuși, prin recunoașterea “amenințării” ce o reprezintă bisericile din case, Khamenei i-a dat și credibilitate? Setea oamenilor după speranță e din ce în ce mai mare. Credincioșii cunosc riscurile pe care și le iau rămânând tari în credință. Rugați-vă să nu fie intimidați în tăcere. Nettleton îndeamnă la rugăciune “ca această foame să fie umplută de oameni care răspândesc Vestea Bună a lui Hristos.”

Sursa: StiriCrestine.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button