Articole

Ascultarea Băiatului

Ducele de Wellington, cel care l-a înfrânt pe Napoleon, era odată cu mai mulţi prieteni la vânătoare. Astfel au ajuns la poarta unei ferme, unde stătea de pază un băiat.

-Deschide poarta, băiete! A strigat ducele.

-N-o deschid, a răspuns băiatul. Tata mi-a poruncit să nu deschid nimănui.

-Eu sunt ducele de Wellington şi nu îngădui nimănui să mi se împotrivească.

Auzind acestea, băiatul l-a salutat cu respect.

-Acum vrei să deschizi ?

-Nu, a răspuns băiatul. Marele duce nu va dori ca un sărman băiat ca mine să fie neascultător de tatăl său.

Wellington i-a întins mâna băiatului şi a zis celor ce-l însoţeau: “Ne întoarcem, domnilor! Dacă aş avea o mie de băieţi ca acesta, aş cuceri lumea.”

Să ne lăsăm învăţaţi de exemplul de ascultare din istorioara aceasta, în care prin ascultare poţi face lucruri prin care tu nici nu îţi dai seama cât de mari pot fi pentru unele persoane! Ascultarea are o mare valoare în toate domeniile vieţii. Dar cea mai mare binecuvântare a ascultării o găsim atunci când un suflet este gata să împlinească chemarea Mântuitorului: “Veniţi la mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă”.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button