Interviuri

Interviu cu Gabi Ciuciumis

Gabi Ciuciumis:

Orice om doreste să fie împlinit, sa fie fericit. Si atunci incearca sa faca bani sau îşi caută un prieten sau o prietena sau luptă pentru renume sau o pozitie buna, crezând că lucrurile acestea îi vor da fericirea si implinirea.

Eu m-am nascut pe litoral, in Mangalia. Surorile mele mai mari m-au influentat mult in viata. Am frecventat discoteci, baruri, mi-a placut muzica, mi-a placut dansul.

Pentru ca dansam foarte mult si eu si surorile mele, tot timpul ma simteam in centrul atentiei, iar asta ma implinea, imi placea.

Eram destul de cunoscut pe litoral, cand am cunoscut-o pe Luminita – soţia mea. Lucram ca ospatar intr-un restaurant. Am crezut ca pe langa tot ce aveam inainte, chiar si bani- pentru ca aveam bani destui pe vremea aia – acum ca am si o prietena, gata asta este, fericirea in mod sigur.

Numai ca nu a fost asa. Mai tarziu, lucrurile au inceput sa se clatine , si mi-am dat seama ca juramintele de genu ? vom fi pana la moarte si nedespartiti …si totul va fi ok, si ne vom iubi pana la sfarsit ? , nu au tinut prea mult. Si nu stiu de ce, din ce cauza, dar ceea ce am crezut eu ca ma va implini, asa cum fiecare crede, nu a fost sa fie asa. Nici pozitia, nici banii, nici faptul ca eram un bun dansator, nici prietenia cu Luminita nu m-au împlinit.

Reporter:

Cand a fost prima data in viata ta, cand te-ai  gandit ca trebuie sa-ti schimbi viata ?

Gabi Ciuciumis:

Atunci cand lucrurile au inceput sa se inrautateasca în relaţia cu Luminiţa – au apărut certuri, probleme. Am constientizat ca am nevoie de Dumnezeu. ?n momentele cand ne certam sau eram mai brutal, am avut capacitatea sa realizez că parca era ceva strain de mine, parca nu eram eu. Si mi-am dat seama ca ceva nu este in regula. Am realizat ca ceva din afara mea parca, ceva o forta parca ma obliga sa fiu si altfel de om decat eram în mod normal, in sens negativ.

M-am întâlnit cu un prieten care mi-a vorbit despre Dumnezeu, despre modul in care Dumnezu iubeste oamenii si vrea sa se implice activ in viata lor. Asta nu are de-a face cu religia, cum spun multi; nu era vorba de o religie, era vorba despre o Persoana – despre Dumnezeu. Despre acest Dumnezeu care imi poate da implinirea pe care eu o asteptam de atata timp.

Mi-a spus ca exista Dumnezeu si L-a dat pe Fiul Său Isus să moară pentru mine, si mai mult ca exista putere prin jertfa Lui, deci e ceva care are efect, nu e doar o legenda, un mit, o poveste. Mi-a spus ca prin puterea crucii si a jertfei Lui Isus, a sangelui Lui, se pot rezolva si problemele pe care noi le aveam, iar Dumnezeu ma poate ierta de pacate si nu numai atat, ma poate elibera de problemele pe care le am, si vom putea fi impliniti si ca familie.

Reporter:

Ai continuat sa mergi la discoteci, la petreceri?

Gabi Ciuciumis:

In timpul acela, lucram la restaurantul unui hotel, unde si Luminita canta si unde o sora de-a mea dansa, si un var de-al meu era cu noi acolo. Mi-aduc aminte ca am inceput sa citesc Noul Testament acolo in restaurant. Si asta se potriveste foarte bine cu proverbul care spune ? Omul sfinteste locul ?..si nu invers. Am inceput sa citesc acolo…

Citeam in camera mea de hotel; dar si seara cand coboram la program impreuna cu Luminita – ea cânta acolo – noi luam Noul Testament si citeam. Colegii, prietenii, erau foarte uimiti, si spuneau ca am inebunit, ca am luat-o razna. Vedeau ca ceva s-a petrecut cu noi.

Reporter:

Cum s-a schimbat viata ta?

Gabi Ciuciumis:

In mod radical. S-a transformat total si lucrul acesta, prima persoana care a observat aceasta a fost Luminita. A inceput sa-i placa. Ea se  gandea inainte daca sa mai ramanem impreuna sau nu… Şi eu ma gandeam la fel. Luminiţei a inceput sa-i placa schimbarea, chiar daca a fost putin sceptica la inceput şi nu stia exact ce se intampla. Dar a vazut că schimbarea din mine era in mod pozitiv.

Prietenii nostri ne spuneau: “Ati innebunit, ati luat-o razna, ce nevoie aveti voi de Dumnezeu, Dumnezeu e deja depasit sa crezi in El. Numai proştii mai cred astazi si batranii. Voi sunteti tineri, aveti toata viata inainte.

Reporter:

Nu le-ati citat din Psalmul 53: “Nebunul zice in inima lui: ‘Nu exista Dumnezeu’.”

Gabi Ciuciumis:

Ca sa folosesc aceeasi expresie, pot sa spun doar ca au inceput sa innebuneasca” mai multi pe urma. As putea sa spun ca s-a golit restaurantul, cat de curand dar, a trecut virusul acesta pe la multi.

Reporter:

Inseamna ca marturia voastra a fost valabila, a fost buna. Daca ar fi fost ceva fals, artificial, sau prefacut, cu siguranta oamenii nu ar fi urmat aceeasi cale ca si voi.

Gabi Ciuciumis:

Probabil ca da, pentru că nu stiam multe din Biblie, însă prietenii vedeau ce s-a întamplat cu noi. Era o demonstratie clara, pe viu, pe  noi.

Reporter:

Voi ati experimentat ce zicea cineva: “Predicati Evanghelia si daca este nevoie folositi si cuvinte…

Gabi Ciuciumis:

Cam asa – ceilalti se uitatu la viaţa noastră. Viata noastra de cuplu nu a însemnat – trebuie sa spun asta – ca totul e roz si avem o viata extraordinara, noi plutim, zburam, suntem in afara oricarui pericol si deja e raiul pe pamant pentru noi – nu. Nu cred ca asta inseamna crestinism si viata cu Dumnezeu ci dimpotriva, acolo in vale, in probleme, sa faci un colt de rai, si sa treci impreuna cu Dumnezeu prin toate astea, pentru ca El te ajuta, El ramane credincios.

Reporter:

Sunt printre cititori persoane care cauta implinirea si nu o gasesc. Ce sfat le-ai da, ca unul care a trecut prin ceea ce inseamna euforia sau betia unui dans intr-o discoteca, sau bucuriile de scurta durata, aduse de chefuri, petreceri, de viata mondena, o viata libera de orice incarcatura dumnezeiasca.

Gabi Ciuciumis:

De exemplu, daca esti parinte si le oferi niste jucarii copiilor, daca ei vor fi atenti doar la jucarii si la ce primesc intotdeauna, ignorand relatia lor cu tine ca si parinte, vei fi destul de nefericit, si nu-ti va face bine nici tie, nici lor.

La fel stau lucrurile si cu noi si cu Dumnezeu. Dumnezeu nu este un ucigas cosmic al bucuriei, nu este impotriva distractiei, desigur in limitele bunului simt. El nu este impotriva implinirii noastre si a fericirii. Multi oameni spun că n-au nevoie de Dumnezeu pentru ca au idei deformate despre El. Ei si-L imagineaza ca pe un batran cu barba alba, sever sau blajin, care nu se implica in viata noastra, ori are numai cele 10 porunci si ne da in cap cu ele.

Lucrurile nu stau tocmai asa si oamenii incearca sa se implineasca cu banii lor sau printr-o prietenie sau relaţie. Chiar şi relatia sexuala este tot ideea lui Dumnezeu – nu omul a inventat-o, nu tinerii smecheri, cum am fost si eu, care se cred autostiutori.

Deci Dumnezeu vrea toate astea pentru noi, numai ca atunci cand te concentrezi prea mult la ele, si crezi ca asa vei ajunge undeva, e ca si copilul de care am vorbit, si este foarte atent la daruri, la jucarii si nu la parinte, la persoana care a oferit lucrurile acestea.

Reporter:

Si pot sa fiu implinit cand beneficiez de toate aceste lucruri in limitele impuse de Dumnezeu, exact ca si cu o masina – cand merge pe sosea merge bine, dar daca vrei sa mergi cu ea  pe povarnisul unui munte, e treaba ta, dar vei sfarsi in prapastie, din nenorocire.

Gabi Ciuciumis:

Dumnezeu ne stie şi ne cunoaşte, pentru ca El ne-a creat. El cunoaste mai bine structura noastra si modul in care suntem facuti. El nu este un necunoscator in domeniul acesta, ci dimpotriva un bun cunoscator, si El doreste ca noi sa fim fericiti.

As putea sa fac o paralela si cu Luminita, cu sotia mea. Muzica era viata ei, si a crezut ca poate fi implinita. Nu era rau, dintr-un punct de vedere, numai ca ea trebuia sa-L cunoasca pe Cel care i-a dat darul de a cânta. Nu doar muzica in sine. Atunci cand s-a intamplat lucrul acesta, i-a dat implinire cu adevarat. Nu i-a fost luat darul, a ramas si muzica, dar acum ea ?l cunoaste si pe Cel care i-a dat muzica, este si inspirata de El, are şi o relatie buna cu El. Nu a pierdut nimic, dimpotriva, a castigat.

Reporter:

Dragul nostru cititor, poţi castiga totul daca decizi sa îţi traieşti viata in conformitate cu ceea ce a gandit Dumnezeu ca este cel mai bine pentru tine, si nu cu ceea ce crezi tu la un moment dat sau ce ţi se inoculeaza de catre cei din jur, de catre mass-media sau de catre moda acestei lumi.

Lucrurile pe care le-a gandit Dumnezeu pentru fiecare dintre noi le puteti gasi in Biblie sau intr-o rugaciune personala inaintea Lui Dumnezeu in Numele Domnului Isus Cristos.

Ioan Ciobota, RVE

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button