Meditatii

Atacuri împotriva Bibliei

“Căci orice făptură este ca iarba, şi toată slava ei, ca floarea ierbii. Iarba se usucă şi floarea cade jos, dar Cuvântul Domnului rămâne în veac…” 1 Petru 1:24-25

cea mai prigonita carte - bibliaBiblia a fost cea mai prigonită carte de pe faţa pământului. Ȋmpăratul Diocleţian, prin anul 303, a dat un edict de distrugere a ei. Pe vremea inchiziţiei, călugării dominicani umblau ca turbaţii după ea, şi numai ziua cea mare a judecăţii va da în vileag prin ce suferinţe au trecut toţi la care s-a găsit Biblia.

Ȋmpotriva Bibliei s-a dezlănţuit un adevărat război ideologic cu scopul de a o da la o parte. Ȋn secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, Ȋnalta Critică Germană cu şcoala de la Tubingen părea că va câştiga lupta împotriva Bibliei. Necredinţa lor a ajuns să domine gândirea intelectualităţii. Apoi a urmat era ateismului, a comunismului, când s-au scris şi tipărit cărţi împotriva Bibliei. Profesorii şi lectorii erau îndoctrinaţi, mobilizaţi şi trimişi să ţină conferinţe de tăgăduire a lui Dumnezeu şi a Bibliei.

Unde sunt acum toţi aceşti împotrivitori? S-au dus ca iarba care se usucă, dar Biblia a rămas şi va rămâne, pentru că este Cuvântul lui Dumnezeu. Chiar şi această supravietuire a Bibliei ar trebui să-i dea de gândit fiecărui cititor şi să se apropie de ea, să o cerceteze şi să se gândească la măreţul plan de mântuire al lui Dumnezeu prin credinţa în Fiul Său.

Material preluat din Sămânţa Bună, GBV

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Biblia este ca o paine de care ai nevoie in fiecare zi, in ea gasesti un indemn, un sfat, o calauza pe cale. Ea nu va putea fi pusa sub obloc, ea va dainuii impotriva orcarui atac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button