Articole

Nevoia de lucrători

Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii!”

Imaginează-ţi cum arată toamna în zonele centrale ale Statelor Unite ale Americii. Vara este pe sfârşite, iar mii de hectare de porumb şi soia sunt gata şi aşteaptă să fie recoltate. Fermierii se straduiesc să pregătească totul din vreme pentru Campania de toamnă, iar în atmosferă parcă se simte o stare de urgenţă.
Probabil că veţi vedea scris un anunţ mare de genul: “Angajăm muncitori la ferma”. Este adevărat este foarte mult de muncă la o astfel de fermă şi este nevoie de foarte mulţi lucrători pentru a culege roadele bogate.
Haideţi acuma să ne gândim la un altfel de seceriş, unul mult mai mare şi mai important. În Ioan 4;35, Isus a spus: “Ridicaţi-vă ochii şi priviţi holdele care sunt albe acum, gata pentru seceriş”. Milioane de oameni necunoscuţi zac în întunericul spiritual, unii dintre ei chiar la uşile noastre. Mulţi tânjesc după odihna şi pacea sufletească pe care doar Domnul Isus o poate da.
Gândindu-ne la dimensiunea uriaşă a seceruşului spiritual, trebuie să ne amintim că Dumnezeu poate să scoată lucrătorii de care este nevoie. Matei 9:38 ne încurajează să ne rugăm ca Domnul secerişului să scoată şi să trimită lucrătorii Săi de care este nevoie să lucreze în ogoarele Sale.
Vei fi tu unul din aceşti lucrători? În Matei 20:6, Isus oferă o ilustraţie a unui gospodar care avea nevoie de lucrători. Gospodarul a întrebat: “De ce staţi aici toată ziua fără să lucraţi?”. Ar trebui să simţim urgenţa aceasta, deoarece “vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze”. (Ioan 9:4)
Adesea, lucrarea constă în aspectele mărunte, neobservate de prea mulţi. Adesea poţi face un lucru spunând unei persoane despre Isus, sau poţi mărturisi ceea ce a făcut Isus în viaţa ta. Fii întotdeauna gata să-I ajuţi pe cei care au nevoie(atât spiritual, dar poţi reflecta asta şi prin o faptă buna, un gest deosebit), şi să-ţi împlineşti responsabilitătile pe care ţi le-a încredinţat Domnul. Chiar şi cei care sunt ţintuiţi la pat pot lucra mult pentru Domnul, prin rugăciune.
Domnul să ne ajute la aceasta, şi roagă-te ca şi tu să te poţi angaja la “ferma Lui Isus”

Dacă lucrezi pentru Domnul, salariul s-ar putea să nu fie prea mare dar nimic nu se compară cu “pensia”.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button