SocialStiri

Arca lui Noe construită la dimensiunile biblice, în Kentucky, SUA

Guvernatorul de Kentucky (SUA), Steve Beshear, a aprobat luna trecută, construirea Arca Encounter, arca lui Noe la dimensiunile prezentate în Biblie. Arca este una dintre cele mai vechi construcţii istorice cunoscute în Biblie. Cercetările au arătat că milioane de oameni vor veni să o vadă, şi să înveţe despre potop şi evenimentele reale din istorie.

Prioritatea acestui proiect este crearea de noi locuri de munca, 900 de persoane vor lucra permanent la acest proiect, redresarea economiei, Kentucky fiind unul dintre statele cu cea mai mare rată a şomajului,  şi deasemenea va fi atracţie turistică.

Un studiu de fezabilitate realizat de renumitul America’s Research Group a indicat că Ark Encounter poate atrage 1.6 milioane de vizitatori în primul an.
Costul estimat pentru costrucţie, e de 150 milioane dolari, proiect care va fi terminat în primăvara anului 2014.

Cei care vor realiza proiectului Ark Encounter, sunt aceiaşi dezvoltatorii care au construit, de asemenea, Muzeul de Creaţie din Kentucky, care se alfla la 65 de km faţa de Ark Encounter un centru de controversat, care apără interpretarea literală a Bibliei şi încearcă să demonstreze că Pământul este de numai 6000 de ani, şi că oamenii şi dinozaurii au coexistat în negura timpului.

Deşi muzeul a generat tot felul de batjocură, în cei trei ani, a atras mai mult de 1,2 milioane de persoane, cea mai mare parte fiind evanghelici, şi oamenii de ştiinţă. Aceste cifre care l-au convins pe guvernatorul Beshear să ofere aproximativ 37 milioane dolari pentru acest proiect.

În plus faţă de arca lui Noe, muzeul va include un turn de Babel din aproximativ 35 de metri, şi un tur al unor episoade din Vechiul Testament, ca cele 10 plăgile din Egipt sau de despărţirea Marea Roşii de către Moise. Şi toate pentru preţul de 30 de euro per adult, cu reduceri pentru copii.

Pe site-ul www.arkencounter.com se pot face donaţii pentru acest proiect.

Sursa: StiriCrestine.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button