Articole

„… Arată-mi slava Ta!”

Exodul 33:18

Cand privesc in jurul meu natura, omul, toate sunt lucrarea mainilor Tale, in toate pot vadea deslusit, Slava Ta. Inima exclama de bucurie, ce mare esti TU, cat de minutat esti, cat de maret si cat de Sfant esti. Doar Tie merita sa iti aducem: maretie, cinste, glorie, lauda, preamarire, proslavire. Tu esti Domn in toate.

De multe ori in problemelor noastre de zi cu zi, prea putin ne gandim la Tine, prea putin petrecem timp cu tine in rugaciune, in citirea cuvantului, prea putin dorim sa vedem Slava Ta.
Este adevarat ca pentru a-l putea cunoaste asa incat sa ne indragostim de EL, Dumnezeu S-a revelat pe Sine intr-un mod special prin omul sau Moise la Muntele Sinai. Mai tarziu Dumnezeu sa revelat in mod suprem prin intruparea Fiului Sau omul Isus Hristos din Nazaret.
Moise este acela care cere sa vada slava Domnului. Exod 33:18 Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!”, mai mult el chiar insinsta sa vada slava Lui. De remarcat sunt aici doua lucruri: 1. Domnul spune ca iti arat slava Mea pentru ca m-am indurate de tine sau ai capatat trecere inaitea mea.(versetul 19); 2. Ia un loc langa mine vei sta pe stanca.(versetul 21) Daca vrei sa vezi Slava Lui trebuie sa profiti de indurarea sau harul Lui, Dumnezeu, care este bogat în îndurare. Îndurarea curge din dragoste Lui fara margini aratata oamenilor, este favorul lui Dumnezeu aratat noua celor care meritam tocmai contrariul. Noi nu merităm îndurare.
Atunci cand alegi sa traiesti pe munte/stanca, cand alegi sa isi lasi problemele, grijile, tale , sa te deconectezi de tot ce inseamna lucrurile de jos si alegi sa petreci timp de partasie, de comuniune cu Dumnezeul Atotputernic, El este acela care isi face descoperita Slava Lui. In persoana Domnului Isus, ucenici au putut vedea“pe un munte inalt” Matei 17:2 Slava Lui sau schimbarea la fata.
Atunci cand s-a retras Dumnezeu , ca sa nu mai fie vazut de oameni, El nu sa lasat fara marturie pentru oameni, adica cu alte cuvinte in situatia in care se afla ei acum, oameni au suficiente surse de cunoasterea a lui Dumnezeu. Sunt cel putin doua locuri unde oameni pot si ar trebui sa il vada: 1. daca am privi la David el privind natura a putut exclama in Psalmi 19:1 “Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.”, in totdeauna cand privesti natura nu poti sa nu vezi: slava, maretia Lui in ea; 2. acelas lucru ar vrea sa il spuna si Pavel dar in alti termini. In Romani 1-18:19 ce se cunoaste despre Dumnezeu le este revelat in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu. Insurile nevaztute ale Lui, puterea Lui eterna si Dumezeirea Lui se vad clar de la crearea lumi, cand te uti cu atentie la lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati.
Alege sa traiesti pe munte in prezenta Lui si El te va binecuvanta.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button