Articole

Singurătate şi talent

Auzim mereu în orice discuţii cu majoritatea tinerilor: “Nu sunt bun de nimic, sunt părăsit de toți, nu mai am rost pe lume!” Care crezi tu că este motivul pentru care te simţi aşa?

În mare parte, dă-mi voie să te contrazc şi să îţi dovedesc că tu eşti un complice la acest capitol. În primul rând, o cauză majoră este lipsa comunicării cu cei din jur. Dacă tu nu arăţi interes în a discuta cu prietenii, a colabora în anumite situaţii sau a cere sfaturi utile, nici cei din jurul tău nu se vor putea antrena în discuţii cu tine pentru că nu prezinţi niciun interes.

Ştii că în fiecare om Dumnezeu a pus ceva important? Încearcă să descoperi acea mică parte care te va ajuta să îţi descoperi talentul tău. Fiecare dintre noi avem diferite daruri: îţi place să cânţi, să dai îndemnuri, anumite fapte importante care îi ajută pe cei din jurul tău. Ţi-ai dat seama vreodată că poate ai discutat, fără să ştii, cu o persoană care era căzută din punct de vedere spiritual şi, la o mică îmbărbătare pe care ai spus-o, persoana aceea a fost ridicată; În mod sigur Dumnezeu atunci te-a folosit ca persoana respectivă să fie înălţată prin tine.

Nu lăsa ca singurătatea şi închiderea în sinea ta să ajungă la un punct în care cu greu îti va fi să te refaci la viaţa ta normală. Încearcă să îti descoperi talentul tău, poate că nu ai dat prea mare importanţă la ceea ce poți realiza, și ar putea fi de folos multora prin sacrificiile pe care le faci, iar atunci bucuria ţi-ar inunda sufletul tău.

În toate caută să faci voia lui Dumnezeu, cere-I totdeauna ajutorul şi sprijinul Lui în toate, şi astfel El te va binecuvânta.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button