Articole

Atenție la atracția lucrurilor interzise

Se povestește că un băiețel era în îngrijirea unei fete de casă. Când acesta a văzut o vază frumoasă expusă în vitrina din cameră, a cerut-o. Mama, care se afla alături, auzind gălăgia, a intrat în cameră să vadă care este problema. Luând copilul în brațe, i-a spus: „CE DOREȘTI, DRAGUL MAMEI?” Copilul a arătat spre vaza din vitrină și mama i-a dat-o. Dar acest lucru nu l-a satisfăcut și curând a început să plângă din nou.

„CE MAI DOREȘTE ACUM SCUMPUL MEU BĂIEȚEL?” a întrebat mama. „VREAU-VREAU!” a spus băiețelul printre sughițuri, „VREAU TOT CE NU AM VOIE SĂ AM!” Dorința lucrurilor de dincolo de posibilitățile noastre nu este numai a copiilor rău crescuți. Ea reflectă o tendință a noastră, a tuturor, ce-și are originea la începuturile istoriei umane. Fructele pomului cunoașterii binelui și răului au fost interzise și este posibil că tocmai faptul acesta i-a intensificat atracția.

Când, în calitate de creștini, încercăm să trăim în acord cu principiile biblice, ne dăm seama că multe dintre practicile și atitudinile obișnuite ale societății de azi trebuie respinse. Dar tocmai acest lucru alimentează flacăra dorințelor. Iată de ce este important să cunoaștem voia lui Dumnezeu, să identificăm momeala diavolului și să ne împotrivim ispitei. Așa că „întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei lui. Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept uneltirilor diavolului”(Efeseni 6:10, 11).

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button