Editoriale

Ești ori una, ori alta, dar nu poți fi gri

foto: inrazeleiubirii

Te salut!

Azi vreau să-ți vorbesc despre un subiect extrem de sensibil. Știi de ce e sensibil? Fii atent: majoritatea oamenilor au o părere foarte bună despre ei. Au parte de toate binecuvântările pământești: au sănătate, au avere, au bani, își permit vacanțe, au succes în tot ce fac, numele lor este cunoscut, au faimă, se bucură de respect datorită statutului lor social, fac milostenie… ce mai, toate le merg din plin. Asta e o față a monedei. Cealaltă față a monedei arată așa: rup podeaua de dans în cluburi, paharul cu vinuri rafinate îl sorb până la ultima picătură, sorb pornografia ca apa, viața destrăbălată de noapte este normalul pentru ei, consumă droguri, înșală, fură, sunt certăreți, sunt plini de invidie și de răutate, urăsc, își schimbă partenerii precum șosetele, iar aventurile de-o noapte cu partenerul de viață al celuilalt nu stârnesc nici cea mai pală remușcare. Dimineața următoare se trezesc, muncesc, reușesc pentru că sunt „binecuvântați” și sunt favoriții lui Dumnezeu, că de-aia nu duc lipsă de niciun bine. Vai, ce amăgire! Ce minciună! Hai să vedem ce zice Scriptura despre asemenea „creștini”: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea, închinarea la idoli (iubirea banilor e închinare la idoli), vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, invidia, uciderile, bețiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare cu acestea sunt faptele firii pământești și „cei ce fac astfel de lucruri nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu”, zice Galateni 5:19 – 21. De asta e sensibil subiectul, pentru că cine nu acceptă adevărul lui Dumnezeu va percepe mesajul ca pe o jignire, că-i plin de creștini din aceștia în România noastră creștină.

(Vreau să fac o paranteză și să vorbesc oleacă despre îmbuibare. Cum arată ea? Întrebare: la sărbătorile de iarnă și de Paște ai cumpărat pe lângă hrană Colebil, Digenzim sau alt medicament pentru digestie? Le-ai trecut pe listă? Nu poți accepta ideea să petreci sărbătoarea fără ajutorul lor? Dacă da, înseamnă că ai premeditat să mănânci până ce stomacul tău stă să crape. Asta înseamnă îmbuibare. Îmbuibare mai înseamnă și să mânânci până ajungi cu degetul și, când vezi că nu mai intră, mergi la toaletă să-ți provoci vomă, iar apoi te așezi din nou la masă pentru că tocmai ți-ai făcut loc în stomac. Acum că te-ai edificat, dacă duhul de îmbuibare se odihnește și peste tine, mărturisește-I lui Dumnezeu acest păcat și cere eliberare de el în numele Domnului Isus Cristos.)

Așa. Revin acum la subiect. Probabil zici în sinea ta că, din moment ce e evident că ești binecuvântat, e clar că de la Dumnezeu ai tot, ești preferatul Domnului. Ei bine, acuma îți zic ceva care, probabil, te va surprinde: și diavolul dă alor lui. E tare priceput și știe cum să facă asta și are puterea s-o facă ori de câte ori Dumnezeu îi permite. Nu crezi? I-auzi ce zice Biblia: „Ție îți voi da toată stăpânirea și slava acestor împărății; căci mie îmi este dată și o dau oricui voiesc. Dacă, dar, Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta”, zise Satana către Domnul Isus în Luca 4:6-7, iar Domnul Isus nu-l contrazice, nu zice că n-ar avea puterea să dea bogăție. După cum sună versetul acesta, pare-se că viața destrăbălată e o ofrandă adusă Diavolului și, ca bonus, el îți vâră sub nas o viață plină de bunăstare. Alt verset din Biblie zice: „… cel rău își întrebuințează venitul pentru păcat” (Proverbe 10:16). În altă parte vorbește Scriptura despre „un om bogat care se îmbrăca în porfiră și in subțire (vestimentație extrem de scumpă la acea vreme) și în fiecare zi ducea o viață plină de veselie și strălucire”, dar finalul vieții lui a culminat direct cu iadul pentru că omul acesta nu-L avea pe Dumnezeu în viața lui. În Luca 16:19-31 scrie despre acest bogat. Citește, că-s mai multe detalii date acolo. Așadar, omul bogat care trăiește contrar voii lui Dumnezeu trădează faptul că e îmbogățit de Diavol.

Pesemne că la creștinii adevărați nu-i permisă bogăția, vei zice. Ba e permisă. În cazul acesta chiar Dumnezeu e Cel care o dă. Toată diferența între creștinii fake și cei autentici o face o singură Persoană: Dumnezeu. Cei falși îl au pe Satana ca sursă a bogăției lor, iar cei autentici Îl au pe Dumnezeu ca sursă a bogăției lor. Avraam din Scriptură a fost un om foarte bogat, dar a avut o relație de prietenie foarte strânsă cu Dumnezeu; el nu și-a folosit bogăția ca să se destrăbăleze. Dumnezeu Însuși i-a promis bogăție și S-a ținut de Cuvânt. Împăratul David a fost… împărat, ce mai, figură politică foarte importantă a vremii și împăratul de referință al poporului evreu până în ziua de azi. Acest om de succes a fost numit de Dumnezeu „… om după inima Mea” în Faptele Apostolilor 13:22. Da, știu, a păcătuit josnic la un moment dat, dar s-a căit de păcatele sale și s-a lăsat de ele. El nu și-a trăit viața după sloganul azi regretă, mâine repetă. Pricepi diferența dintre creștinul care păcătuiește accidental și-i pare rău și cel care se simte bine în păcat? Ce să mai zicem de neprihănitul Iov care era cel mai bogat om din țară, era putred de bogat, dar era neprihănit și-L iubea pe Dumnezeu. Crezi că vedetele care trăiesc în desfrâu, dar cântă Mărețul Har, O Sole Mio și alte cântări creștine își fac pile la Dumnezeu și vor avea parte de pășuni verzi după moarte? Nici vorbă. Dacă nu se pocăiesc de viața lor destrăbălată și dacă nu se-ntorc la Dumnezeu, vor pieri în iad. Diavolul jubilează văzând oamenii înșelați, amăgiți și mințiți în felul acesta. Pe Diavol nu-l deranjează să vorbească ei toată ziua de Dumnezeu, să-I cânte nonstop, să predice despre El, să meargă la biserică, să facă milostenie… n-are el treabă cu astea. Pentru el contează doar să-i afunde cât mai tare în păcate și nu care cumva să-i scape să apeleze la harul lui Dumnezeu. Așadar, când vezi un om bogat care trăiește contrar voii lui Dumnezeu, să știi că acela e îmbogățit de Diavol. Când vei vedea un bogat care trăiește în sfințenie și-n neprihănire, să știi că pe acela într-adevăr binecuvântările lui Dumnezeu l-au îmbogățit. Proverbe 10:16 zice: „cel neprihănit își întrebuințează câștigul pentru viață… ”

Dar, ce să zic, poate că tu ești un om moral care nu trăiește ca vecinul în beții, în desfrâu, în curvii… tu nu faci din astea… Îți vezi de familie, de slujbă și nu deranjezi pe nimeni. Tu nu faci rău nimănui, te ai bine cu toți și cu toate sectele. Nu ai păcate strigătoare la cer. Câte-un păcățel așa mai mic mai scapi și tu uneori că, nah, ești om și tu, doar nu-i fi extraterestru. Îți faci cruce când treci pe lângă troițe și-ți citești zilnic rugăciunile din carte, dar atât. Tu nu ai o relație personală cu Dumnezeu. Doar vorbești frumos despre El și-I recunoști meritele și suveranitatea, dar atât. Tu stai la distanță. Hai să-ți zic ceva. Creștinismul nu se tratează ca politica. În creștinism nu există 3 poziții, ci doar două. Nu există neutralitate. Poți fi apolitic sau apartid, dar, în ce privește creștinismul, ori ești creștin autentic, ori nu ești creștin, punct. Ori ești alb, ori ești negru, nu poți fi gri. Aici nu poți fi neutru. În Marcu 9:40 le zice Domnul Isus ucenicilor că „cine nu e împotriva noastră este pentru noi”. Și-acum să-ți fac traducerea: câtă vreme refuzi să-L accepți pe Fiul lui Dumnezeu ca Domn și Mântuitor al vieții tale, înseamnă că te împotrivești lui Dumnezeu, ești împotriva Lui. El a poruncit una și tu faci taman alta. Cu Dumnezeu faci pace doar când înfăptuiești voia Lui, când trăiești după Legea Lui, dezvolți o relație personală cu El și-ți călăuzești viața după Scriptură. Te pocăiești de păcatele tale și-ți trăiești viața în sfințenie și-n neprihănire, nu doar în moralitate. Moralitatea fără Dumnezeu înseamnă pierzare veșnică, iad.

Am vrut neapărat să aduc această lămurire pentru că prea mulți care trăiesc fără Dumnezeu au impresia că sunt binecuvântați de Dumnezeu pentru simplul fapt că o duc extrem de bine. Nu proclam o evanghelie a prosperității. Să nu care cumva să-ți treacă prin minte gândul să te pocăiești ca să-ți dea și ție Dumnezeu bogății și să obții și raiul în același timp. Nu-ți imagina că toți creștinii autentici sunt bogați. Doar Dumnezeu știe de ce peste unii toarnă binecuvântări cu vagonul, iar peste alții – doar cu lingurița. Nu suntem noi în măsură să-I cerem socoteală. El face cum vrea și ce vrea. Așadar, acum că ai aflat că nu există poziție neutră în creștinism, de partea cui ești? … A lui Satana sau a lui Dumnezeu? Alege acuma, până ești în viață, dar alege bine, pentru că tu ești singura persoană care va suporta consecințele veșnice ale propriilor alegeri.

Trimis de Estela Manea, pentru TotalSchimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button