PersecutiiStiri

Uzbekistan: Literatura creştină este confiscată

Uzbekistanul continuă să impună restricţii asupra literaturii religioase, de oricare credinţă ar fi ea, relatează Forum 18.

Cea mai recent cunoscută confiscare este de 23 cărţi care au fost trimise unui membru al unei biserici baptiste din capitala Tashkent, însă inspectorul Dilshod Sadykov a relatat Forumului 18 că 80-90% din literatura religioasă care a fost confiscată avea un caracter islamic.

Oficiul poştal deschide zilnic parcele de cărţi religioase şi reviste trimise din străinătate, trimiţând exemplare Comitetului de Afaceri Religioase care decide dacă literatura va fi distrusă, sau va fi trimisă înapoi expeditorului. „Pur şi simplu nu înţeleg de ce cărţile normale religioase trebuie să fie confiscate sau distruse”, a spus un angajat al oficiului în 25 octombrie. Dar continuă: „Noi suntem persoane neînsemnate şi trebuie să ascultăm ordinul.”

Informaţiile din străinătate care sunt pe internet, şi pe care autorităţile le displac, incluzând Forum 18, continuă de asemenea să fie blocate.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button