Articole

Viaţa influenţată

Cred că toţi tindem să fim asemenea cameleonilor – acele reptile mici care îşi schimbă culoarea după mediul în care se află. Şi noi tindem să-i imităm pe cei de vârsta noastră: ascultăm aceeaşi muzică, purtăm acelaşi fel de haine, avem aceleaşi modele de telefon mobil etc. Facem acest lucru din dorinţa de a fi acceptaţi. Ne este teamă să fim ridiculizaţi şi respinşi. Când prietenii ne presează, este greu să spunem „Nu”. Suntem prinşi în capcană: ne asemănăm cu ei pentru a fi acceptaţi.

via shutterstock.com

Biblia ne avertizează asupra pericolelor conformismului.

În 1 Corinteni 15:33 scrie:
“Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune.”
Să-ţi povestesc ce i s-a întâmplat unei fete pe nume Debora. Prietenii ei s-au hotărât să iasă la un suc. Deşi Debora nu obişnuia să stea până târziu în astfel de seri, ea a mers cu ei. Nu a avut curajul să spună nu”.

Ei s-au îmbătat. Apoi s-au jucat „Cine se sperie primul”. Sigur ai auzit de acest joc periculos: două maşini trebuie să se îndrepte cu viteză una spre cealaltă. Primul care coteşte, este numit „fricos” şi pierde. În acea seară nimeni nu a cotit. În teribilul accident, toţi prietenii Deborei au murit, iar ea a fost desfigurată şi a rămas oloagă pe viaţă. Debora ar fi vrut cu siguranţă să fi plecat de la acea petrecere. În acea seară s-a gândit de mai multe ori să roage pe cineva să o ducă acasă, dar i-a fost frică de ce ar fi spus prietenii ei despre ea. Chiar şi când a început jocul, deşi îi era groază, ea tot nu a avut curaj să le ceară să oprească maşina pentru a coborî din ea. Imaginează-ţi cât de puternică este această presiune de grup! Debora ştia că viaţa ei era în pericol. Avusese mai multe oportunităţi să iasă din maşină. Totuşi ea a ales să îşi rişte viaţa decât să rişte să îşi piardă prietenii. Probabil că cei mai mulţi dintre tinerii aflaţi în maşini nu voiau să se afle acolo. Şi lor le era teamă să fie diferiţi. Nu erau tineri răi, dar au cedat presiunii de grup şi au ales greşit.

Citeşte Psalmul 1:1-3 şi completează: Influenţa care trebuie evitată _________________________ (v. 1) Influenţa care trebuie căutată _________________________ (v. 2) Efecte în viaţa mea ____________________ (v. 3) Vreau să te încurajez să faci următoarea promisiune:„Vreau să am grijă de gândurile mele, trupul meu şi viaţa mea.
În lucrurile mai puţin importante îi pot imita pe prietenii mei.
În ce priveşte comportamentul meu moral, educaţia, sănătatea şi ascultarea mea de Dumnezeu, nu voi permite prietenilor mei să mă oblige ce să fac, chiar dacă risc să ajung de râsul lor.
Nu vreau să mă conformez lor. Dumnezeu este mult mai important decât prietenii mei!
Mă încred în ajutorul şi călăuzirea Sa.”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button