Articole

Bunătatea răsplătită

În urmă cu mulți ani, într-o noapte furtunoasă, un bărbat în vârstă și soția sa au intrat în holul unui mic hotel din Philadelphia. Încercând să scape de ploaie, cuplul s-a apropiat de recepție, cu speranța să găsească adăpost pentru noapte.
– Aveți cumva o cameră liberă? a întrebat soțul.
Recepționerul, un om prietenos și zâmbitor, s-a uitat la cei doi și le-a explicat că erau trei conferințe în oraș.
via gettyimages.com

– Toate camerele sunt ocupate, a spus recepționerul. Dar nu pot să las un cuplu atât de simpatic în ploaie, la ora 1 noaptea. Dacă doriți, puteți să dormiți în camera mea! Nu e chiar un apartament luxos, dar este de ajuns să vă puteți odihni o noapte. Cuplul a refuzat, dar recepționerul a insistat.

– Nu vă faceți griji în legătură cu nimic. Eu mă descurc. Așa că cei doi au acceptat. După ce a plătit nota, a doua zi dimineața, bărbatul în vârstă i-a spus recepționerului:
– Ești genul de manager care ar trebui să existe în cel mai bun hotel din Statele Unite. Poate într-o zi voi construi unul pentru tine.
Recepționerul s-a uitat la el și a zâmbit, apoi au izbucnit toți trei în s. Îndepărtânduse de hotel, cei doi soți au ajuns la concluzia că recepționerul care i-a ajutat a fost, într-adevăr, excepțional, pentru că nu e ușor să găsești oameni prietenoși, care pot oferi o mână de ajutor. Au trecut doi ani. Recepționerul aproape uitase de incident, când a primit o scrisoare de la acel bărbat. I-a amintit de  noaptea furtunoasă și a introdus în plic un bilet dus-întors la New York, rugându-l să le facă o vizită. Bărbatul l-a întâlnit în New York și l-a dus la colțul  străzii 34 cu Fifth Avenue. Apoi i-a arătat o clădire mare, un palat de roșiatică, cu turnulețe și foișoare, înălțându-se spre cer. Bătrânul a spus:
– Acesta este hotelul pe care tocmai l-am construit pentru ca tu să-l conduci.
– Glumiți! a spus tânărul.
– Te asigur că nu glumesc, a spus cel mai în vârstă, cu un zâmbet în colțul gurii. Numele bărbatului era William Waldorf Astor, iar clădirea somptuoasă era Hotelul Waldorf-Astoria. Tânărul recepționer a devenit primul său manager, se numea George C. Boltd. Acest tânăr nu a prevăzut niciodată ce turnură vor lua lucrurile – că el va ajunge managerul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri din lume. În BIBLIE scrie că nu trebuie să le întoarcem spatele celor care au nevoie de ajutor, pentru că aceștia pot fi ÎNGERI…
Viața poate fi măsurată mai exact prin viețile pe care le influențăm, nu prin lucrurile pe care le dobândim…
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button