Articole

Dragostea se dăruiește pe sine

Un pastor din Mineapolis a povestit experiența neașteptată pe care a trăit-o în timp ce s-a oferit să găzduiască o doamnă din Japonia.

La recepția oferită la căsătoria unuia dintre membrii bisericii sale, pastorul a stat la masă lângă această distinsă doamnă. Ea fusese invitată la nunta acestui membru al bisericii, deoarece acesta o întâlnise într-o vizită pe care a făcut-o în Japonia. Pentru că această doamnă dorea să mai rămână câteva zile în SUA după terminarea ceremonei de nuntă, pastorul s-a oferit să o găzduiască.

Fără să știe cine este, pastorul a observat că manierele ei erau deosebit de elegante, iar vestimentația foarte scumpă. Foarte curând avea să afle că acea doamnă pentru care și-a deschis casa provenea dintr-o familie foarte bogată din Japonia.

Pentru că în ziua următoare urma să vină și alți musafiri la masă, acea doamnă s-a oferit să pregătească pentru toți o mâncare tradițională japoneză. După multe ezitări, pastorul și sotia sa i-au acceptat propunerea. Au mers împreună la cumpărături la cel mai mare magazin din oraș, unde pastorul a rămas fără cuvinte când a văzut cum acea doamnă pe care o găzduiseră în casa lor a început să pună în coș cele mai scumpe produse.

În timp ce pastorul încerca să evalueze care este costul acestor produse și să numere dacă are banii suficienți pentru a le plăti, acea doamnă le-a zis: „Nu vă faceți nicio grijă; eu voi plăti totul!”

După ce a terminat cu produsele alimentare, acea doamna a mers la un alt raion de unde a cumpărat și toate vasele și ustensilele de bucătărie de care avea nevoie, fiind sigură că soția pastorului nu le are în bucătărie.

Când au ajuns acasă, acea doamnă din Japonia a mers în camera pentru musafiri unde era găzduită și-a schimbat imediat hainele și-a început să pregătească masa ocupând întreaga bucătărie. Când soția pastorului a încercat să o ajute, aceasta i-a spus să meargă și să stea la masă cu noii musafiri, pentru că ea va face totul. Când mâncarea a fost gata, doamna din Japonia a insistat ca toți ai casei să stea la masă cu musafirii veniți, iar ea îi va servi pe fiecare.

La acea masă de seară au avut cel mai delicios meniu tradițional japonez, de care nici nu auziseră înainte. Surprins de jertfa acestei doamne, pastorul a spus: „Am dorit să fim o gazdă bună pentru un musafir venit din străinătate și am sfârșit prin a fi tratați ca musafiri în propria noastră casă!”
Această doamnă bogată din Japonia s-a golit de poziția sa nobilă, a luat locul unei roabe și ne-a slujit cu dăruire! Prin jertfa ei a exemplificat același lucru pe care și Domnul Isus l-a făcut: El n-a crezut ca un lucru de apucat să se facă deopotrivă cu Dumnzeu, ci S-a golit pe Sine Însuși de slava pe care o avea la Tatăl și a luat un chip de rob pentru a ne sluji.
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button