Articole

Dragostea adevărată

Am putea spune că textul din 1 Corinteni 13:1-13 este motorul de căutare al Bibliei, deoarece, dacă ai dragoste în toate și vei împlini ceea ce spune Scriptura, vei avea parte de viața veșnică. Un singur cuvânt, „DRAGOSTEA”, exprimă de fapt felul de trăire pe care ar trebui să îl aibă un om care are teamă de Dumnezeu.

goodfriends.blog

Am auzit unele persoane spunând că se comportă ciudat cu persoanele din jur, deoarece, la rândul lor, acestea le fac rău. În Matei 5:44-48 scrie:Dar eu vă spun: iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc, și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc, ca să fiți fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni, și dă ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii? Și dacă îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiți, dar, desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit.”

Deci, astfel, dacă cineva te urăște pe nedrept, întoarce-i binele pentru rău și astfel vei birui răul prin bine.

„Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, suferă totul.”

Te-ai gândit vreodată la lucrul acesta? Ești gata ca de azi înainte să-I spui Domnului: Da, Doamne, azi mă întorc cu adevărat, vino în viața mea și, Te rog, ajută-mă să-mi iubesc chiar și vrăjmașii.”

Dacă încă nu poți spune acest lucru, roagă-te la Dumnezeu să te elibereze de tot ceea ce te apasă, du-te și împacă-te cu vrăjmașii tăi, dă mână de pace și astfel vei avea o mare bucurie în suflet.

„Acum, dar, rămân aceste trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button