Articole

Dragostea mai acordă o șansă

Marele nuvelist A. J. Cronin, la începutul carierei sale, a profesat ca medic. El și-a început cariera medicală lucrând într-un spital din Welsh, unde într-o seară a operat o fetiță de numai patru ani, ce suferea de o formă severă de difterie. După ce Cronin i-a făcut o traheotomie, starea sănătății acelei micuțe paciente s-a îmbunătățit.

Asigurându-se că operația a reușit și totul este bine, doctorul i-a spus asistentei sale, ce avea numai nouăsprezece ani, că merge să se culce. Ea însă trebuia să rămână de veghe și să urmărească continuu starea pacientei. În cazul în care va observa că tubul implantat se va înfunda, trebuie să-l scoată imediat, să-l curețe, apoi să vină repede și să-l trezească.

După câteva ore, tubul implantat s-a înfundat. În loc să-l scoată, tânăra asistentă, cuprinsă de panică, a alergat repede să-l trezească pe medic. Când doctorul a ajuns la patul fetiței, aceasta era deja moartă.

via merryformoney.com

Văzând că nu i-au fost respectate instrucțiunile, doctorul s-a supărat foarte tare. A scris repede o scrisoare prin care cerea conducerii spitalului ca acestei asistente să-i fie retrasă licența de practică. În acele momente de furie, a chemat-o pe asistentă și i-a citit scrisoarea, amenințând-o că nu va mai profesa niciodată.

Asistenta a izbucnit în plâns, cerându-i doctorului să-i mai acorde o șansă. Doctorul însă a rămas foarte ferm în decizia lui. Dar cuvintele stăruitoare și lacrimile acelei asistente l-au urmărit toată noaptea. Dimineața, când s-a trezit, și-a amintit că a fost o zi în viața lui când și el a strigat către Dumnezeu să-i mai acorde o șansă.

Retrăind acele momente în care aștepta cu disperare răspunsul lui Dumnezeu, în loc să înainteze scrisoarea către conducerea spitalului, i-a oferit acelei asistente o nouă șansă.

Beneficiind de iertare, acea asistentă ce, la vârsta de nouăsprezece ani, a acționat paralizată de frică, a ajuns mai târziu să fie asistentă șefă la cel mai mare spital de copii din Marea Britanie. Acest lucru s-a întâmplat pentru că, la începutul carierei sale, cineva i-a acordat o nouă șansă. Ți s-a oferit vreodată o nouă șansă? Fii gata să faci același lucru, oferind o nouă șansă și celor ce ți-au greșit!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button