Articole

Voia lui Dumnezeu

Te-ai certat vreodată cu prietenii tăi sau cu frații tăi pentru că nu ați vrut să vă jucați același joc? Uneori observăm, pur și simplu, că vrem altceva decât ceilalți. Și atunci este nespus de greu să spui: „OK, facem ce vrei tu.” Biblia ne învață că noi nu vrem lucruri diferite doar unii față de alții, ci că, în general, oamenii vor adesea altceva decât ceea ce vrea Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu a fost să creeze lumea și omul, pentru ca apoi să aibă o relație foarte strânsă cu creatura Sa.

via crosswalk.com

Dar primii oameni, Adam și Eva, nu au vrut acest lucru și de aceea au trebuit să plece din Paradis. Însă Dumnezeu a creat mereu posibilități pentru ca oamenii să creadă în El și să poată avea părtășie cu El. Așa l-a salvat Dumnezeu pe Noe împreună cu familia lui de potop, pentru că Noe a crezut în El și a construit arca. Și Avraam a ascultat de Dumnezeu, de aceea Dumnezeu a îngăduit ca din el să rezulte un popor mare. Cu poporul Său, Israel, Dumnezeu a trecut chiar prin Marea Roșie și a călătorit prin deșert. Dumnezeu a vrut să fie cu poporul. Cu toate acestea, israeliții au acționat de nenumărate ori conform propriei voințe. L-au părăsit adesea pe Dumnezeu, nu L-au ascultat și s-au închinat la idoli.

Însă și după toate aceste experiențe negative pe care le-a avut cu noi, oamenii, Dumnezeu tot a mai vrut să aibă o relație cu noi. El a plătit chiar și prețul cel mai scump pentru aceasta: L-a trimis pe Fiul Său, Isus, pe pământ. Isus Însuși afirmă: „Voia Tatălui Meu este ca oricine Îl vede pe Fiul și crede în El să aibă viața eternă; și Eu îl voi invia în ziua de apoi” (Ioan 6:40).

Pe cei care cred în El, Isus îi învață să se roage: „Facă-se voia Ta” (Matei 6:10). Prin aceasta, îi spunem lui Dumnezeu că este și dorința noastră să avem o relație cu El. Acest lucru este posibil deoarece Isus a plătit pentru vina noastră, murind pe cruce pentru noi. Dar Dumnezeu nu vrea să ne salveze prin Isus numai din singurătatea noastră. El vrea să ne facă apți pentru o viață plăcută Lui. O viață după voia lui Dumnezeu. În Cuvântul Lui citim: „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă transformați, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută și desăvârșită” (Romani 12:2).

Ce este însă bun, plăcut și desăvârșit? Biblia mai prezintă și alte exemple: „Vă rugăm, de asemenea, fraților, să-i mustrați pe cei care trăiesc în neorânduială, să-i îmbărbătați pe cei descurajați, să-i sprijiniți pe cei slabi, să fiți răbdători cu toți. Vegheați ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău, ci căutați totdeauna să faceți ce este bine, atât între voi, cât și față de toți. Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Multumiți-I lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Cristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:14-18). Ce mai vrei să faci azi, pentru ca să se împlinească voia lui Dumnezeu în viața ta?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button