ArticoleMeditatii

Predă controlul grijilor!

foto:semintedecredinta.wordpress.com

Predă controlul asupra vieții tale și nu mai frământa gândurile, întorcându-le pe toate părțile! Cu cât ții mai strâns legată problema în mintea ta, cu atât norii îngrijorării se vor răspândi tot mai mult, căutând să-ți întunece mintea. Știi ce se întâmplă atunci când predai controlul? Te eliberezi, inima se liniștește și mintea începe să ți se lumineze. Poate că ai tot dreptul să crezi că ceea ce ți se întâmplă este foarte dificil, că nimeni nu poate înțelege cu ce te confrunți, și că problemă precum ai tu nu mai are altcineva. Poate că nu găsești o soluție, iar inima o ia la goană într-un ritm alert, simți că te sufoci, dar starea de panică ce te cuprinde nu rezolvă nimic din necazul tău prezent.

Cum te poți elibera? Cum poți preda controlul problemelor tale?

Ei bine, nu există o formulă sau un lucru pe care să îl poți face pe loc. Eliberarea are legătură cu încrederea ta în Dumnezeu, Singurul care, pe lângă faptul că îți cunoaște toate problemele, le poate și purta pentru tine, astfel încât greutatea lor să nu te mai apese.

Poate ai văzut un tată care își conduce copilul către școală și care poartă în spate ghiozdănelul micuțului ca să-i ușureze acestuia greutatea pentru o bucată de drum. Tatăl tău, Dumnezeu, nu doar că vrea să  te scutească pentru o vreme de greutatea sarcinilor tale, dar El dorește să ți le și poarte, în măsura în care ești încrezător în El, până ce vei ajunge la destinație. „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri” (Filipeni 4:6).

Așa că nu uita, oricare ar fi grija ta pentru astăzi, te rog să vorbești cu El, cu Tatăl tău, care Se bucură să îți fie de ajutor. Nu trebuie decât să ai încredere în El că o va și rezolva și Se va îngriji să îţi fie bine. Te avertizez că nu va fi ușor să predai controlul pe deplin, și poate vor fi anumite domenii în care vei continua să ții ușa încuiată. Dar, pe măsură ce încrederea ta în El va crește, vei deschide cu bucurie ușile tuturor domeniilor vieții tale, lăsându-L să intre și să te conducă mai apoi. Știu că voința nu se lasă așa ușor zdrobită. Vei experimenta durerea, pentru că de bunăvoie nu te poți lăsa condus. Atunci tu te vei ruga, iar El îți va răspunde… Predă-te azi, fără rezerve, pentru ca pacea să îți inunde ființa obosită de atâtea griji fără rost.

„Nu vă îngrijorați de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși” (Matei 6:34).

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button