ArticoleMeditatii

Dragostea adevărată costă  

Ce este dragostea?  

Sursa foto: Google

Dragostea este unul dintre cele mai frumoase simțăminte omenești care, din păcate, de cele mai multe ori încetează atunci când, în locul unui buchet mare de trandafiri, primește la schimb o coroană de spini. Dragostea adevărată nu face așa. Dragostea adevărată acceptă cununa de spini și strânge mâna celui ce a împletit-o, iar când spinii îi pătrund în carne și durerea devine de nesuportat, dragostea nu pleacă nicăieri, ci devine și mai puternică pentru cel care a pricinuit durerea. 

De ce este așa?  

Pentru că dragostea adevărată costă!

Dragostea adevărată costă. Te costă pe tine, cel care oferi, nu pe cel care primește. Costă răbdare, bunătate, bucurie pentru succesul celuilalt, smerenie, simplitate, decență. Aceasta caută folosul celuilalt, nu se mânie, nu se gândește la rău și se bucură numai în adevăr. Această dragoste acoperă totul și suferă totul …suferă chiar și coroana de spini și acoperă păcatul celui ce o împletește în grabă.  

 Când dragostea rabdă, oferă o a doua șansă

  • Iuda, după momentul vânzării, a primit o nouă șansă. Hristos l-a numit în continuare prieten  (Luca 22:48). Iuda, în schimbul mântuirii sufletului, a ales spânzurătoarea.  
  • Caiafa, Marele Preot, a primit și el a doua șansă. A fost primul om ce a aflat că Hristos a înviat. Totuși, în locul mântuirii, a ales mândria și a plătit pentru a răspândi o minciună. 

Tu ai iubi astfel de oameni? Le-ai oferi o a doua șansă? 

 Dragostea înseamnă bunătate 

  • Când femeia păcătoasă a fost prinsă preacurvind, pe când toți o condamnau la moarte, Hristos, prin dragoste, arată bunătate iertând (Ioan 8:1-11).

Dragostea înseamnă smerenie, simplitate și decență 

  • Când este pălmuit în fața marelui preot, bătut cu pumnii și picioarele, batjocorit și ocărât, Hristos alege să fie smerit. 
  • S-a născut într-un adăpost de animale, a fost tâmplar și a stat de vorbă cu cei mai neînsemnați și păcătoși oameni, arătând lumii ce înseamnă simplitatea, deși ținea în palmele Sale întreg Universul.  
  • În toții anii vieții Lui, deși a fost ispitit ca noi toți în toate lucrurile, a rămas unic în istoria omenirii ca fiind singurul fără păcat, fiind cel mai potrivit exemplu al decenței în toate aspectele vieții. 

 Dragostea caută folosul celuilalt și nu se mânie  

  • Puritatea s-a îmbrăcat cu mizeria umană, suferind crunta moarte de cruce. Aceasta înseamnă să cauți folosul celui pe care îl iubești.  
  • Frații și apropiații Lui nu credeau în El. Spuneau că este nebun. Hristos nu S-a mâniat. El a spus și pentru ei: “Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac…”  

Dragostea adevărată acoperă totul și suferă totul așa cum a făcut Hristos. El Și-a iubit dușmanii, Și-a iertat trădătorii și S-a rugat pentru ucigașii Săi. Dragostea adevărată nu constă în a primi buchete de trandafiri, ci în a accepta coroane de spini. Dacă procedăm altfel, înseamnă că încă nu am cunoscut adevărata dragoste… 

Dăruiți dragostea adevărată, dragostea care vă costă…

Oferiți trandafiri celor ce vă dau la schimb spini.  Așa a făcut și Hristos.

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

One Comment

  1. Celebra expresie a lui William Shakespeare:
    „A fi, sau a nu fi”
    Fara dragoste/iubire: A FI = A NU FI
    Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button