DevotionaleEditoriale

Între binecuvȃntare şi blestem

Peisajele minunate umplu străzile de culoare şi lumina beculeţelor care stau gata să îţi transmită farmecul de sărbătoare, iluzia aceea prin care omenirea îşi aduce aminte de anumite lucruri pe care an de an le serbează şi trec de la adevărul inconfundabil la minciuna globală care ia loc de sărbătoare.

Ca şi în fiecare an, oamenii se pregătesc pentru zile de sărbătoare pentru zilele în care încercăm poate să fim mai buni, poate să fim mai spirituali faţă de Dumnezeu şi totuşi mergem din ce în ce mai rău.

Gȃndindu-mă la situaţia actuală în anul în care trăim cred că importanţa sărbătorilor de iarnă este denaturată din ce în ce mai rău. Încercȃnd să acopere scopul sărbătorii, vrăjmaşul aduce oamenilor tot mai multe oferte vizibile care mai de care mai sclipitoare pentru inimă şi ochi, şi doreşte să uităm definitiv ceea ce trebuie defapt să sărbătorim pentru ca să putem să ne aducem bine aminte ceea ce Dumnezeu a făcut pentru omenire. Pe lȃngă cadourile din partea prietenilor, din partea celor dragi, aş vrea să vedem mai presus de aceste lucruri darul cel mai de preţ care a fost trimis din ceruri pentru noi, păcătoşii. Cȃt de important este oare pentru noi lucrul acesta, sau cȃt de mult preţuim ceea ce am primit în dar de la Dumnezeu pentru noi?

Prin faptul că negăm ceea ce Dumnezeu a trimis pentru noi, sau poate am lăsat cadoul în „iesle” ca să ne aştepte, atragem din partea lui Dumnezeu blestemul peste noi. Îmbrăcȃnd tot felul de imagini neadevărate sub forma unui moş roşcat, a unui elf verzui sau a altor personaje care doresc să ia locul pruncului din ieslea Betleemului, nu dovedim altceva decȃt că suntem nişte oameni care trăim de multe ori un adevăr-minciună. Cȃţi oare dintre părinţiii care îşi aşteaptă copiii cu cadouri le spun despre pruncuşorul care s-a născut în iesle că El este adevăratul sărbătorit al sărbătorilor care tocmai sunt pe cale să vină?

A avea binecuvȃntare din partea lui Dumnezeu nu înseamnă că trăind în pas cu lumea sau acceptȃnd ceea ce alţii încearcă să-şi introducă în viaţa lor, sunt lucruri care vin de sus.

Binecuvȃntarea vine atunci cȃnd în viaţa ta l-ai acceptat pe acest prunc care s-a născut în ieslea din Betleem şi vrea să îţi aducă şi ţie mȃntuirea de care fiecare om în parte are nevoie.

Ce alegem? Binecuvȃntare sau blestem?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button