ExterneStiri

Refugiaţii îl întȃlnesc pe Cristos în Grecia

Greek-Island-RefugeesLucratorii Oganizatiei  Mobilizatoare marturisesc  ca exista o noua deschidere fata de Evanghelie printre miile de refugiati, dupa cum raporteaza Telegraful Crestin, conform canalului Stirilor Misionare Globale.

Gabby Markus, conducatorul Organizatiei Mobilizatoare (OM), ne impartaseste cum Dumnezeu lucreaza in viata refugiatilor in mai multe tari.

“Cand am mers in insula greceasca Lesvos , acolo era o organizatie daneza.  Ei plecau si nu stiau ce sa faca cu Bibliile lor in limba Araba, limba Farsi si Dari”,spune el.

Astfel ca refugiatii primesc Cuvantul in mainile lor.

“Noi am luat Bibliile si le-am lasat unei biserici din insula. Acea biserica de 30 de membrii  furniza mancare pentru 100 de refugiati, in timp ce in insula sosira in jur de 10000 de refugiati. Dupa ce le serveau masa, membrii bisericii ofereau Biblii refugiatilor. “

Cateva  saptamani mai tarziu, un refugiat ajunsese la granita greaca/macedoneana cu  una din aceste Biblii in  maini.  S-a dus la o voluntara care era o studenta din Lesvos, si i-a spus ca deja intalnise oameni ca ea. “Este ceva deosebit cu acesti oameni “ a spus el.

El ii spuse fetei  ca a citit biblia pe drum si ca doreste sa devina un ucenic al lui Christos. Acest lucru                                  a adus multa bucurie donatorilor de biblii, care aflara la telefon de decizia acestuia de a-l urma pe Christos!

Hein van der Merwe, coordinatorul proiectului OM din Lesvos, experimenta ceva asemanator.

 A intalnit un refugiat Iranian care a coborat dintr-o barca spunand: “Iti multumesc Isuse! Iti multumesc Isuse!”  Hein se mira  si il intreba pe refugiat despre acest lucru si afla ca acesta era pastor crestin.

Echipa OM incerca sa ii aranjeze pastorului si sotiei lui cazare si mancare dar o zi mai tarziu afla ca acestia au ajuns deja  in siguranta in Austria. Acesta ii mai comunica: “Am ajuns in siguranta in Austria dar vreau sa te anunt ca pe drum am mai condus un iranian la Christos!“

E minunat cum lucreaza Dumnezeu  pentru a-i ajunge pe refugiati.

Acestia sunt doar doua persoane dar sunt sigur ca exista mult mai multe povestiri ca acestea !

Intre timp, va rog sa va rugati  pentru ca refugiatii sa continue sa intalneasca Evanghelia  si iubirea inaltatoare a lui Christos!

Amin!

Tradus şi adaptat de Marika Flesch pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button