BisericaMeditatii

S-a născut Isus

Nu e nevoie să ofer descrieri la felul cum arată această sărbătoare a naşterii Domnului în zilele noastre. Însă, pe lângă lumini, cadouri şi prezenţa noastră la biserică uităm ceva. Da, credem în Isus care s-a născut iar mai apoi a murit şi a înviat pentru noi pentru fiecare. Dar totuşi cât de mult credem? De multe ori ne innecăm în atâtea erezii pe care la acceptăm atât de uşor!

1.De ce mergem unii cu colinda?

Chiar atât de mult contează să cânţi la usa unui om care ştie ce este mântuirea? Ne-am obişnuit să mergem cu colinda la x şi y în fiecare an că doar fac prajitură cu crema de cocos iar ceilalţi au biscuiţii ăia cu glazură de ciocolată. Ce ar fi să mergem acolo unde trebuie dusă vestea cu adevărat? Sunt atâţia oameni cărora li se pot deschide inima la  o cântare  iar noi pierdem timpul la casele celor care au auzit de Dumnezeu dar le plac să audă colinde. Nu e greşit să cânţi despre Isus oricui, însă acum când timpul e preţios e bine să cânţi acolo unde locul e bine pregătit pentru a putea fi deschisă o inimă pentru Cristos.

2. Ce cântăm?

Atâtea feluri de cântări care vestesc naşterea lui Isus şi totuşi atât de pompoase şi pierdute în spaţiu. De ce în unele cântări se pune accentul pe alte lucruri cum ar fi ieslea sau orice altceva şi nu pe Cel care a venit să salveze omenirea? Pentru că în zilele de azi toţi sunt uimitor de creativi însă, prin creativitate se poate pierde uşor esenţa. Cineva spunea că dacă am sta să studiem mai mult Biblia am descoperi că de fapt Isus nu s-a născut iarna când era îngrozitor de frig ci undeva pe la începutul toamnei. Dar nouă ne place să cântăm despre un biet Isus care parcă nu avea nici o speranţă. Era doar un copil, săracuţul de el. Iar mai apoi ne dau lacrimile. Însă totuşi acest Copil din iesle a biruit lumea. Şi de El suntem chemaţi să trăim ca El.

O altă erezie aflată în versurile cântărilor şi chiar în rugăciunile unora este”Isus să se nască şi în inima ta”. Isus s-a născut nu trebuie „să se nască”. Dar sună atât de creativ şi pompos că trebuie nepărat să spunem aceste cuvinte. Nu? Începând de acum, haideţi să lăsăm creativitatea şi să ne închinăm în Duh şi Adevăr!

3. Cum cântăm?

Desigur că ştim că atunci când Îl lăudăm pe El trebuie să cântăm din inimă. Mulţi pot ridica uşor mâinile în sus şi lacrimile le pot curge pe obraji însă acestea sunt doar nişte sentimente. Sentimente ce nu durează mult. Atunci când cânţi din inimă pur şi simplu meditezi la fiecare cuvânt pe care îl rosteşti. Nu de pe buze ci din inimă trebuie să curgă cântarea. Şi atunci când cântăm, să nu uităm că nu cântarea noastră va schimba viaţa oamenilor ci Dumnezeu. Degeaba cântăm o colindă sau două unor oamenii care nu ştiu ce e mântuirea dacă nu aducem şi Cuvântul viu! De Craciun oamenii trebuie să ştie că sunt păcătoşi şi că pot primi iertare, nu  că Isus s-a născut într-o iesle noaptea la -20 de grade. Da, totul a început la o iesle dar Isus este din veşnicie. Aşa că atunci când este propovăduit trebuie spus întreg adevărul.

De aceste sărbători nu trebuie să fim mai darnici sau fericiţi ci începând de acum să vedem lumea prin ochii Creatorului. Dărnicia trebuie practicată mereu. Cât despre fericire, oare câţi putem spune că suntem fericiţi? Roagă-te şi atunci vei cunoaşte adevărata fericire!

 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button