Povestiri cu Talc

Ce este Biblia?

HolyBible-700x315Biblia este un palat frumos construit din 66 de blocuri solide de marmura- cele 66 de carti. In primul capitol al Genezei vom intra in vestibul, care este mobilat cu lucrarile puternice ale creatiei. Vestibulul ne ofera accesul in sala instantei legiuitoare- cele cinci carti ale lui Moise– prin care daca trecem ajungem la galeria de tablouri din cartile istorice. Aici gasim atarnate pe pereti scene de pe campurile de lupta, reprezentari de fapte eroice si portrete de oameni eminenti apartinand primelor zile ale istoriei lumii.

Dincolo de galeria de tablouri dam de cabinetul filozofului- cartea Iov– prin care vom intra in sala de concert- cartea Psalmilor– unde vom asculta cele mai marete acorduri care au ajuns vreodata la urechea omeneasca. Apoi ajungem la biroul de afaceri- cartea Proverbelor– unde, chiar in centrul camerei, ne intampina mottoul: „Neprihanirea inalta un popor, dar pacatul este rusinea popoarelor.” De la biroul de afaceri trecem in capela- Eclesiastul si Cantarea Cantarilor cu Trandafirul din Saron si Crinul din vale, cu tot felul de parfumuri fine, cu fructe, flori si pasari cantand.

In cele din urma vom ajunge la turnul de veghe- prorocii, cu telescoapele lor fixate pe stelele mai apropiate si mai indepartate, toti indreptati spre „Luceafarul stralucitor de dimineata”. care urma sa apara in curand.

Traversand curtea interioara intram in cabinetul de audiente al regelui- Evangheliile– unde descoperim patru portrete in marime naturala ale Regelui Insusi. Apoi intram in atelierul de lucru al Duhului Sfant- Faptele Apostolilor   iar dincolo de acesta dam in biroul de corespondenta- Epistolele– unde il vedem pe Pavel, Petru, Iacov si Ioan ocupati la mesele de scris, iar daca esti curios sa sti ce scriu, epistolele lor sunt deschise oricui pentru studiu.

Inainte de a parasi palatul, ne oprim putin in galeria exterioara- Apocalipsa – unde privim cateva tablouri uimitoare ale judecatilor care vor veni si a slavei care va fi descoperita, incheind cu un tablou impresionant al Noului Ierusalim cand imparatiile acestei lumi vor fi date in mana Dumnezeului si a Cristosului Sau.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button