Stiri

Obama îndeamnă eliberarea pastorului Saeed

AbediniRajaiShahrPrison_LGPreşedintele Obama este chemat în Iran pentru a elibera pe pastorul Saeed Abedini şi alţi doi americani întemniţaţi în statul islamic, vineri. Casa Albă a făcut declaraţia în”sărbătoarea iraniană”numită Nowruz (noul an la iranieni). Iranul acordă adesea o amânare sau chiar eliberarea prizonierilor pentru a celebra sărbătoarea, potrivit Centrului American al Legii şi al Justiţiei.

„Astăzi, ca familie din întreaga lume ne adunăm pentru a marca această sărbătoare, ne amintim de acele familii americane care îndură separarea dureroasă de cei dragi ai lor, care sunt întemniţaţi sau dispăruţi în Irac”, scrie Obama.

„Saeed Abedini de Boise, Idaho a petrecut 2 ani şi jumătate deţinut în Iran, privind „taxele” legate de convingerile sale religioase. El trebuie să se întoarcă la soţia lui şi la cei doi copii tineri, care continuă să crească fără tatăl lor. Apel la Guvernul din republica islamică din Iran, ca imediat să elibereze pe Saeed Abedini, Amir Hekmati, şi pe Jason Rezaiin şi să coopereze cu noi pentru a-l găsi pe Robert Levinson, ca toţi să fie astfel în siguranţă, reuniţi cu familile lor, cat se poate de repede posibil”, a spus acesta.

În propria sa declaraţie scrisă, ACLJ şi-a exprimat recunoştiinţa faţă de preşedinte pentru angajamentul său de a-i readuce înapoi în ţară pe cetăţenii americani întemniţaţi din Iran.

„Este un angajament la cel mai înalt nivel, care continuă să facă presiuni asupra Iranului pentru a-l elibera pe pastorul Saeed, un cetăşean american”, a spus ACLJ.

ACLJ a încurajat administraţia să continue să-şi folosească puterile, deoarece negociază un acord nuclear cu Iranul în următoarele câteva săpătmâni.

„Nici un american nu ar trebui lăsat în urmă să sufere pe nedrept într-o închisoare iraniană, doar pentru credinţa sa creştină”, a spus ACLJ.

Fiul lui Abedini, Iacov, a împlinit 7 ani în această săptămână. La o întâlnire cu soţia lui Abedini, Naghmeh şi cei 2 copii ai lor de la începutul acestui an, preşedintele a promis să încerce să îl aducă acasă la timp pe Saeed, pentru ziua de naştere a copilului.

Într-o scrisoare din inimă pentru fiul său, Saeed a scris:”Lanţurile mele mă despart de tine.”

Articol tradus pentru TotalSchimbat.ro de la sursa http://www.cbn.com/cbnnews/world/2015/March/Obama-Urges-Saeeds-Release-on-Iranian-Holiday/

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button