ExterneStiri

Violenţa se extinde în Ucraina, împreună cu lanţurile de rugăciune

Ukraine-3DONETSK / Kharkiv, Ucraina – Tensiunile și rugăciunea sunt acum în creștere în estul Ucrainei iar conflictul dintre Ucraina și Rusia continuă să se agraveze. Demonstrații violente au izbucnit în timpul 4-6 aprilie, cu demonstranții pro-ruse de asteptare pentru independență din Ucraina sau anexarea către Rusia.

Mii de oameni au demonstrat în orașele la est de Donețk, Harkov și Luhansk, luptându cu poliția anti-revoltă și sechestrarea clădiri guvernamentale. În Donetsk, steagul ucrainean a fost aruncat la pământ în centrul administrativ al orașului și înlocuit cu un steag rusesc. La prânz, duminică, 6 aprilie, Tom Long* a primit un mesaj de la o agenție de știri locale de raportare că orașul Donețk va fi redenumită Republica Populară din Donețk.

” Aceasta este exact ceea ce au făcut în Crimeea”, a spus Long. „Într-o zi au preluat clădirea parlamentului, iar apoi s-au adunat pentru un referendum.” A doua zi după votul de independență, Crimeea a fost anexată de către Rusia. În termen de o oră după primul mesaj, Tom Long a mai primit un mesaj despre un referendum care ar fi programat pentru 11 mai 2014.

Peste 200 de credincioşi se adună în fiecare dimineaţă în Piaţa Libertăţii Kharkiv, la doar câţiva metri distanţă de o statuie falnică a lui Lenin, pentru a se ruga pentru ţara lor. Grupul de rugăciune include baptişti, penticostali şi ortodocşi, biserica de stat, care de obicei este neprietenoasă faţă de evanghelici. „Este cu adevarat uimitor”, spune burnett, „tineri şi bătrâni, părinţii cu copii vin la rugăciune, fie ploaie sau zăpadă, toată lumea este pe genunchi”.

Un grup de voluntari din America, au programat deja o excursie în Ucraina pentru a colabora cu Burnett, evanghelicul care se ocupă cu administrarea grupului de rugăciune. Ȋn ciuda situaţiei actuale, cei care vor să se implice în această lucrare şi acest lanţ de rugăciune, au nădejdea că oamenii care nu mai au speranţe să poată găsii nădejdea la Dumnezeu.

Rugaţi-vă pentru creştinii din Ucraina ca Dumnezeu să-i întărească şi să-i ajute să rămână credincioşi, în ciuda situaţiei actuale.

*nume modificat pentru securitate

Extras de la adresa www.christianexaminer.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button