Adolescenti

Triunghiul: fete-haine-băieţi

triunghiul fete-haine-băieţiAzi-noapte, din cauza unei insomnii, ghiciți la ce îi putea zbura gândul unei fete: la haine! Însă nu cu ce pantofi să îmi asortez rochia de duminică, ci la relația dintre noi, fetele, hainele și băieții.

Marea majoritate dintre noi avem o grămadă de haine din care, în cel mai fericit caz, purtăm jumătate. Însă le cumpărăm ba de dragul mersului la cumpărături, ba că s-ar putea să le purtăm mai știu eu când.
Cineva spunea că noi, fetele, ne aranjăm, împopoțonăm ca să fim cu un pas în fața celei de lângă noi. Oare așa o fi?

Asta nu știu, dar sunt 100% sigură că uneori alegem hainele doar pentru a-i impresiona sau atrage pe băieți.

Scopul hainelor a fost altul. A fost de a ne acoperi goliciunea, nu de a o evidenția. Ne pricepem foarte bine la a le atrage atenția băieților printr-o fustă nu prea lungă, printr-un pantalon nu prea larg sau printr-un maieuaș nevinovat.

Dragilor, dacă un băiat te observă, dacă e captat de hainele tale, cred că trebuie făcut un refresh garderobei. Știu și eu că te gândești că băieții din ziua de azi sunt cu capul numai la ce nu trebuie. Da, ai dreptate. Marea majoritate așa sunt, dar așa suntem și noi. Noi vrem ca ei să ne respecte, dar noi nu știm să ne respectăm. Domnul spune ”vai de cel prin care vine prilejul de păcătuire.” Deci dacă hainele tale îl fac pe cel de lângă tine să păcătuiască, îmbracă-te în așa fel să nu fii găsită vinovată în ziua judecății.

Acum, nu sunt îngustă să spun că trebuie să mergem la mănăstire să ne cumpărăm haine decente. Știu și eu cât de greu se găsesc astfel de haine, că uneori îmi vine să merg la cursuri de croitorie doar ca să mi le pot face singură.
Un pont care mă ajută să mă decid dacă să îmi cumpăr sau nu un anumit obiect vestimentar.
Uită-te la el și întreabă-te: oare Domnul ar fi mulțumit de felul în care ar arăta acest obiect asupra-mi? Oare această piesă vestimentară ar arăta că trupul meu e templul Duhului Sfânt sau nu?

Băiatul care e atras de hainele tale e atras de pământ, iar scopul tău e cerul, de aceea renunță la a te vinde.

Dacă te gîndești că altfel nu vei putea ține un băiat lângă tine, să știi că un băiat nu trebuie ținut. El trebuie lăsat să aleagă. El trebuie să te aleagă pe tine, nu hainele tale. Cel ce îți alege hainele, după ce te ajută să scapi de ele, șansele sunt destul de mari ca să te lase și pe tine.
Articol scris de Bora Doroteea
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button