ArticolePovestiri cu Talc

Crăciunul este ziua de naştere a dragostei

Christmas-is-The-Birthday-Of-Lovede Benny Punnathara

Hellen Keller devenise oarbă şi surdă când avea abia 19 luni. Ea a învăţat şi experimentat lumea prin atingerea obiectelor. Învăţătoarea sa, Annie Sullivan, a antrenat-o în acest mod de comunicare.

Când Hellen era mică, şi-a întrebat învăţătoarea: „Doamna învăţătoare, care este semnificaţia dragostei?” Învăţătoarea era în dilemă. Cum poate ea să-i explice lui Hellen, care este oarbă şi surdă, semnificaţia cuvântului „dragoste”? Este mai mult decât un cuvânt sau faptă.

Au trecut zile şi luni. Era sezonul Crăciunului. Profesoara i-a spus lui Hellen despre semnificaţia sărbătorii Crăciunului. Într-o zi, toţi copiii, inclusiv Hellen, erau pregătiţi să primească daruri din partea lui Moş Crăciun. Ei s-au aliniat pentru asta. Hellen a primit două mari daruri din partea lui Moş Crăciun.

Dintr-o dată, a observat că copila din apropierea sa a început să plângă. Ea primise doar un mic cadou. Hellen pricepu motivul plânsului ei şi îi oferi unul dintre daruri copilei din dreapta sa.

Când învăţătoarea observă asta, scrise pe mâna lui Hellen „aceasta este dragostea”. Da, Hellen a prins ideea. Dragostea poate fi explicată. Este dăruirea. Crăciunul este o sărbătoare a dăruirii. Trecând zilele, Hellen a scris în jurnalul său cu aceste cuvinte: „Crăciunul este ziua de naştere a dragostei”.

Să ne rugăm ca în acest Crăciun dragostea să se nască în inima şi familiile noastre!

Să ne rugăm: „Tată ceresc, Îţi mulţumim pentru darul Fiului Tău, Isus! Cristos, Domnul nostru şi Salvator, Îţi mulţumim pentru lucrarea de salvare pe care ai împlinit-o pentru noi! Duhule Sfinte, Duh al dragostei, vino şi umple-ne cu prezenţa Ta în perioada acestui festival de dragoste! Lasă ca iubirea să devină trup în vieţile noastre! Amin.

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button