BisericaPersecutii

Violență organizată, fără putere de a opri lucrarea Evangheliei

India – nu este ceva neobișnuit să auzi despre persecuție în India, mai ales în statul central Madhya Pradesh.

mniassamviolence”În Madhya Pradesh, Haryana, Uttar Pradesh, Karnataka, Orissa – acele state care fac parte din ”inima Indiei”, o violență foarte bine organizată are loc împotriva creștinilor, încercând să stopeze creșterea numărului bisericilor”, ne relatează Dave Stravers, care face parte din fundația ”Mission India” din orașul Grand Rapids, Michigan.

Cu toate acestea, raportările cum că poliția îi ajută pe extremiștii hinduși să atace creștinii sunt puțin tulburătoare. Stravers ne explică faptul că extremiștii de obicei merg la poliție înainte de a se angrena într-o acțiune de violență împotriva credincioșilor; mai apoi, când atacul este reclamat, iar poliția intervine, aceștia arestează cel mai ades creștinii.

”Pentru prima oară am auzit despre un caz care confirmă faptul că ofițerii de poliție făceau parte din rândul atacatorilor”, ne spune Stravers.

Un pastor al unei biserici a relatat presei Morning Star News că, la sfârșitul lunii noiembrie, patru ofițeri de poliție au dat buzna în biserica sa, în timpul unui serviciu de închinare, și le-au ordonat creștinilor să plece. În spatele lor era un grup de extremiști hinduși care i-au spus liderului că numele Isus nu va funcționa în Madhya Pradesh și l-au avertizat cu privire la menționarea acestui nume în viitor.

”Mai apoi, extremiștii ne-au amenințat că ne vor omorî, că ne vor tăia picioarele, că ne vor incendia casele și că ne vor alunga afară din sat dacă vom mai menționa numele Isus și dacă vom organiza întâlniri în viitor”, ne spune liderul bisericii.

Odată, când un membru al bisericii a încercat să depună o plângere la comisariatul local de poliție, un ofițer l-a lovit de două ori peste față.

”India s-a împotrivit Evangheliei timp de multe secole, dar, în ultimii 10 sau 15 ani, multe localități în care nu existau creștini deloc sunt acum deschise ca să-L primească pe Hristos, iar oamenii vin la Isus”, spune Stravers. ”Pentru hiduși, cât și pentru anumiți lideri ai comunității, aceasta reprezintă o amenințare.”

Cu toate acestea, credincioșii însă nu renunță. Stravers ne spune că sute de voluntari își exprimă dorința de a împărtăși Vestea Bună în clasele de adulți fără educație și cluburile biblice pentru copii ce aparțin de organizația Mission India.

”Ei au nevoie numai de pregătire. Au nevoie să știe cum să-și îndeplinească slujba și au nevoie de material informativ pentru aceasta”, ne explică acesta.

”Cu $1 putem ajuta un copil în scopul acesta (suma necesară pentru pregătire și materiale)”, ne spune Stravers. ”Cu $30 de persoană  putem pregăti un adult neștiutor de carte, ajutându-l să progreseze cu cititul până la nivel de clasa a cincea.”

Rugați-vă ca lucrarea ce privește Marea Însărcinare să prospere în ciuda persecuției, și rugați-vă pentru credincioșii din India, ca ei să primească curaj!

Stravers spune: ”Intenția lor nu este de a omorî sau de a aresta pe cineva, ci de a stopa răspândirea mesajului evanghelic; de aceea ne rugăm pentru îndrăzneală”.

În locuri precum ”inima Indiei”, unde toleranța atârnă de un fir de ață și nedreptatea este la ea acasă, Stravers ne zice că valurile de persecuție nu fac decât să adâncească mai mult temelia credincioșilor în Stânca numită Isus Hristos.

”Credința lor crește și sunt tari în hotărârile lor. Dacă ai putea da timpul înainte cu șase luni, ai vedea că lucrarea lor progresează chiar mai mult decât înainte”, ne explică el.

Tradus de Simona Huluban, pentru Total Schimbat

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button