Familie

Bărbatul – reprezentantul legal al lui Hristos

Nu îmi plănuiesc niciodată ceea ce aş vrea să scriu peste o săptămână sau să plănuiesc un anume articol pentru cutare zi. Nu! Deloc! Majoritatea articolelor se nasc din trăirile autorilor, din scenele și viaţa altor persoane, din citate şi expresii auzite cândva.

Nu ştiu cum aş putea să prezint un portret sau să fac o listă cu ce caracteristici ar trebui să aibă un bărbat (când zic „bărbat”, mă refer şi la adolescenţi şi tineri). Însă aş vrea să descoperim, în rândurile care urmează, dacă, într-adevăr, bărbatul modern al zilelor noastre trebuie să fie sau, mai bine zis, este el un reprezentant legal al lui Isus Hristos ori un reprezentant ilegal.

Bineînţeles că portretul ideal pe care o fată îl aşteaptă de la un băiat este portretul descris în Sfânta Scriptură, însă cum mulţi sunt chemaţi şi puţini aleşi (Sfânta Scriptură spune acest lucru, nu eu), portretul ideal începe să se desfigureze. Asistăm în secolul al XXI-lea la un portret al bărbatului deformat. Societatea ni-l prezintă ca un bărbat iubitor, un bărbat sociabil şi gata de sacrificiu pentru cei din jurul lui şi pentru familia sa, însă familiile sunt cele mai bune studii şi cercetări care se pot face vreodată. Doar acestea sunt capabile să afişeze rezultatele oficiale şi adevărate cu privire la portretul bărbatului, care, din păcate, sunt negative.

Ȋmi pun astăzi întrebarea: mai este bărbatul zilelor noastre un reprezentant legal al lui Isus Hristos? Ed. Cole spunea că “Bărbăţia şi asemănarea cu Cristos sunt sinonime”; mare adevăr, aşa spune si Biblia. Totuşi, când citesc din Efeseni 5:25, care spune: “Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea”, mă înfior, deoarece mă gândesc la miile şi sutele de mii de bărbaţi care demult sunt “repetenţi” la acest capitol. Ştiţi unde se află “repetenţii”? Sunt chiar printre noi: în societate, în biserică, la locurile de muncă, peste tot! Dar nu-i vezi! Aşa este, nu sunt vizibili, poartă măşti ca să nu li se vadă portretul deformat. Poartă doar o formă a lui Hristos, poartă doar o parte din Isus (care este egală cu zero).

Familia dorită de Isus Hristos nu este familia secolului al XXI-lea, care tinde spre destrăbălare şi spre dezmembrare, ci este acea familie care se regăseşte doar în Sfânta Scriptură. Da! Ȋncă există şi se poate construi doar dacă Îl ai ca ziditor pe Isus Hristos. Doar dacă temelia ta are la bază principiile lăsate de Isus Hristos în Sfânta Scriptură, doar aşa vei putea fi victorios, doar aşa vei flutura steagul biruinţei.

Ca  tineri ai lui Isus Hristos, încă mai avem harul de a mai munci alături de El pentru a ne consolida o temelie puternică pentru familia din viitor. Dacă eşti un tânăr care ai citit aceste rânduri, te îndemn să mergi înaintea lui Dumnezeu, în rugăciune, şi să-I ceri iertare pentru timpul în care ai refuzat să-ţi construieşti această temelie, Roagă-L pe Isus ca, de azi înainte (acum cât încă ai timp), El să vină alături de tine pentru a-ți construi această temelie a familiei. Cere-I să te ajute, când vei deveni bărbat/preot al familiei, să poți fi un reprezentant legal al lui Isus Hristos în familia ta, în primul rând, şi apoi în biserică, în societate.

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button