AdolescentiEditorialeFamilie

Relaţia la distanţă… povară sau binecuvântare?

Astazi vreau sa scriu, in articolul meu, despre relatiile dintre un baiat si o fata. Nu sunt experta, nici nu am ajuns sa pot spune ca am experienta in acest domeniu. Am crescut vazand in stanga si in dreapta tot felul de intamplari frumoase sau mai putin placute. Am privit la oamenii care spun ca sunt indragostiti, si am vazut lucrul acesta in ochii lor, in faptele lor. Dar ce spuneti despre relatiile la distanta? Majoritatea sunt contra, dar v’ati gandit vreodata ca o relatie la distanta poate fi o mare binecuvantare? Nu este usor sa te vezi cu persoana iubita o data pe luna, cateva ore. Pur si simplu nu iti ajunge timpul sa-i spui tot ce ai vrea, si nici sa va cunoasteti mai bine, timpul fiind cel mai mare dusman.

Aici va vorbesc din propria experienta si sustin ca o relatie la distanta este o mare binecuvantare. Da, mi-as dori si eu sa am persoana iubita mai aproape, sa ne vedem zi de zi, sa iesim impreuna, sa facem diferite activitati impreuna cu prietenii nostri. M-am rugat mult pentru el si atunci cand am acceptat prietenia lui, am ales sa-I cer parerea lui Dumnezeu si sa-L implic pe El in tot ceea ce tine de relatia noastra. Recunosc, in primul rand, ca Dumnezeu mi-a dat ceva mai bun decat m-am rugat eu inainte sa-l cunosc pe baiatul care acum mi-e prieten. Pur si simplu el este darul meu de la Dumnezeu!

Impreuna am intampinat greutati, am trecut prin fel si fel de incercari, distanta a fost inamicul nostru de multe ori, si nu-l puteam intelege pe Dumnezeu de ce tocmai noi trebuie sa fim atat de departe unul de altul, de ce nu avem privilegiul ca ceilalti indragostiti, sa petrecem mai mult timp impreuna. Intr-o lume atat de pacatoasa ca aceasta, in care tinerii au un comportament tot mai imoral, nu le mai este rusine nici macar de parinti sau de ceilalti, pacatul sexualitatii s-a raspandit cu o viteza uimitoare. Daca nu ai intretinut relatii sexuale inainte de a te casatori esti considerat un MARE RATAT! Pentru ei, bucuria vietii este sa ajungi sa intretii relatii sexuale cu un numar cat mai mare de persoane, asta iti da experienta, dupa parerea lor. Sfintenie? Curatie? Nu mai exista de mult in mintea lor, in inima lor. Pacatul a ajuns a fi ceva normal, ceva obisnuit, chiar sa nu mai fie numit pacat. Ne miram de ce tot mai multi tineri ajung distrusi, se refugiaza in tot felul de lucruri, ajung sa-si complice viata si sa faca din aceasta un mare iad. Se casatoresc si sunt nefericiti, divorteaza, copiii ajung prin case de plasament, pe strada, cei mai nefericiti. Dumnezeu iubeste sfintenia, curatia, inimile curate si copiii care fac Voia Lui. Nu-i de joaca cu ispitele acestea ale sexualitatii, sunt cele mai tentante si te fac sa incalci toate barierele.

Imi doresc o familie binecuvantata, de care sa ma bucur, si stiu ca pentru asta trebuie sa ma pastrez curata! Sa fac in toate Voia lui Dumnezeu si sa ma alipesc tot mai mult de El. Sa caut sa-I fiu placuta! Relatia la distanta este o binecuvantare tocmai de aceea, pentru ca ispitele sexualitatii nu sunt atat de puternice, iar dragostea devine mai puternica cu distanta, cu timpul, cu incercarile prin care treci. Daca doua persoane reusesc sa comunice de la distanta, sa aiba incredere unul in altul, sa fie sinceri, cu atat mai usor le va fi cand vor fi impreuna si vor putea pasi pe drumul casatoriei cu o temelie solida.

Tu ce crezi despre relatia la distanta?

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button