ConcursStiri

Câștigătorii concursului “Biserica și Presa”

Locul 1 – Ruben Bucoiu (20 puncte) – participare gratuită la școala de vară GO MEDIA

Locul 2 – Teofil Gavril (16 puncte) – cartea “Ce ai de spus înainte să te ucidem şi să te mâncăm?”, plus un set dvd-uri “Pildele lui Isus”

Locul 3 – Leivi Anca Lenora (15 puncte) – set de dvd-uri “Pildele lui Isus”

Notarea a fost făcută de către un juriu din echipa Știri Creștine și Media CBEE.

Câștigătorii sunt rugați să trimită un e-mail la [email protected] sau să sune la 0733 545 766 pentru a intra în posesia premiului.

Întrebarea concursului a fost: “Ar trebui ca biserica să fie mai prezentă în presă?”

Vă prezentăm mai jos cele mai bune răspunsuri:

Locul 1. Ruben Bucoiu

Categoric da. Din mai multe motive, unul fiind acela ca presa romaneasca prezinta foarte suscint si oarecum “cenzurat” mediul si evenimentele ce tin de evanghelicii romani. Trebuie sa ne prezentam singuri “marfa” din mai multe motive:

1. Pentru că Google nu mi-a răspuns la întrebările (despre evanghelici) pe care i le-am pus. (M-am gândit că dacă eu am întrebări se poate să aibă şi alţii). Orice întrebare are cel puţin un răspuns, pe care cineva sigur îl cunoaşte.

2. Pentru că site-urile bisericilor evanghelice (cele care au), sau a comunităţilor evanghelice (dacă există) sunt incomplete, mai mereu “în costrucţie” şi “rezervate”.

3. Pentru că eu, ca evanghelic, nu vreau să fiu dezinformat (prin lipsa informaţiei care NU ajunge la mine/ voi printr-un mijloc scris, deci verificabil).

4. Ca să existe şi o altă formă a dialogului “eu – adevăr – voi” / “noi – adevăr – ei”.

5. Pentru a “sparge” tiparele făcând şi altceva decât ce s-a făcut până acuma şi pentru a arăta că se poate.

6. Pentru că nu-i păcat să folosim Internetul (care-i în mai toate casele). Păcat este să-l folosim rău, sau să nu-l folosim deloc, mai ales în domeniul acesta al informaţiei / informării şi comunicării.

7. Pentru ca oricine (care are curiozitatea) să ştie (măcar în parte) cine sunt şi cum se manifestă evanghelicii neoprotestanţi, nu doar cei care frecventează bisericile evanghelice.

Locul 2 – Teofil Gavril

Da. Ar trebui si nu neaparat cu articole de propaganda sau evanghelizare cat cu raspunsuri la nevoile stringente ale cititorilor. Trebuie evitata totodata mediocritatea si scrisul pentru umplut spatiul. Biserica ar trebui sa fie parte activa in presa prin publicatii proprii dar si prin parteneriate cu publicatiile deja existante.

Locul 3 – Leivi Anca Lenora

Daca ar fi Biserica prezenta in presa, lumea s-ar familiariza  cu ea.
Din pacate, rarele aparitii ale reprezentantilor Bisericii sunt legate de decizii sau scandaluri ale Bisericii ce revolta opinia publica (costul exagerat al Catedralei Mantuirii Neamului, inlocuirea capacelor de canalizare din Bucuresti, pe motiv ca lumea calca stema see you cele doua cruci in picioare sau amplasarea unor cruci luminoase la intrarile unor comune, ce concureaza see you statuia lui Isus- simbolul Rio de Janeiro).
Mai sunt si scandaluri create de profesori de religie sau aparitii extravagante ale patriarhilor (purtand ceasurile de aur, masinile de lux see you care se plimba sau scandalurile sexuale in care sunt implicati acestia), lumea se obisnuieste see you ele si automat se naste un sentiment de respingere fata de tot ce e legat de Biserica si de viata spirituala.

Pe de alta parte, ar fi necesara o “educare” a presei. Exista cazuri nefericite in care o stire relateaza despre o crima unde se specifica religia celor implicati si astfel se naste revolta in randul cititorilor (daca criminalii nu sunt crestini ortodocsi, caz in care acest lucru nu se mai specifica).

Biserica, ca sa fie mai aproape de oameni, trebuie sa se implice in evenimente culturale si programe sociale iar acestea sa fie transmise si promovate publicului larg prin intermediul mass-mediei.
Neimplicarea Bisericii in vaita tinerilor duce la instrainarea si respingerea a tot ce tine de ea si de religie, in viata lor.

Concursul a fost organizat de Știri Creștine în parteneriat cu Media CBEE.

Mulțumim partenerilor media:

Evenimente creștineRadio SamariteanulTotal SchimbatBistrița EvanghelicăBrașovul EvanghelicGorjul Evanghelic

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button