Povestiri cu Talc

Nu înşeli pe nimeni, te înşeli pe tine!

Se spune că în vremurile mai trecute a trăit un boier foarte darnic şi cu o inimă bună. Ȋn acelaşi sat locuia cu el un ţăran care era mai sărac. Ȋntr-o bună zi, boierul îl cheamă pe ţăran şi îi spune: “Auzi mă, omule, tu eşti mai sărac, iar eu dacă sunt mai bogat vreau sa te ajut pe tine şi pe familia ta. Ai vrea să lucrezi la mine şi să te plătesc foarte bine?” “Sigur că da”, a spus ţăranul. “Dacă vrei ca să lucrezi”, a spus boierul “vreau să îmi faci o casă lângă acel râu frumos care curge la marginea satului. Eu îţi voi da bani să cumperi cele mai bune materiale, şi îţi voi da bani şi pentru munca ta.” Ţăranul a fost bucuros de asemenea ofertă, şi a acceptat-o cu drag, numai că pe măsură ce construia s-a gândit în sinea lui şi a zis: “Ce ar fi să cumpăr materiale mai ieftine şi să îi fac casa boierului, iar restul de bani de la materiale îmi vor fi un surplus pe lângă salariul meu?”

Aşa a făcut ţăranul, şi în câteva săptămâni casa a fost gata. Boierul l-a lăudat pe ţăran, pentru designul frumos pe care îl avea casa, dar ţăranul ştia că nu va ţine mult, deoarece materialele erau foarte slabe.

“Uite”, a zis boierul “fiindcă tu şi familia ta locuieşti într-o casă mică şi mai dărăpănată, care ar necesita mulţi bani pentru o renovare, îţi fac această casă frumoasă cadou ţie, ca bucuria ta să fie şi mai mare.”

Ţăranul nu a fost deloc încântat de acest lucru ştiind ce făcuse, dar scuzele şi alte mijloace nu mai erau acum necesare şi nu ajutau la nimic. Din lecţia pe care a primit-o, ţăranul s-a jurat şi a spus că în viaţa lui nu va ma înşela pe nimeni.

Deseori, viaţa noastră seamănă cu viaţa acestui ţăran din povestirea noastră. Dumnezeu îţi oferă o viaţă mai bună, îţi dă toate materialele de care ai nevoie, numai ca tu să faci ceea ce El îţi spune. Ȋncercăm să  Ȋl furăm pe Dumnezeu prin acţiunile noastre, şi azi mai strecurăm un păcat “pe sub mânecă”, mâine la fel vom face… până când Dumnezeu ne va spune că ne dă cadou “casa” (viaţa noastră) pe care am construit-o, şi vom locui (adică în veşnicie) ceea ce ne-am pregătit pe pământ. Abia atunci, când nu mai poţi face nicio schimbare în viaţa ta, îţi vei da seama dacă ai făcut o greşeală fatală, sau s-a meritat efortul construcţiei.

Nu înşeli pe nimeni, te înşeli pe tine!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button