BisericaRugaciune

18 aprilie 2012: Ziua Internaționalӑ de rugӑciune pentru Turcia

Asociaţia Bisericilor Protestante invită toţi creştinii din lumea întreagă să se alăture în rugăciune pentru Turcia, ţară cu o populaţie majoritar musulmană.
Ziua Internaţională de Rugăciune pentru Turcia va avea loc în fiecare an pe data de 18 aprilie, aniversarea morţii celor trei creştini, care lucrau într-o editură biblică din Malatya în 2007, ucişi de către un grup de turci musulmani tineri.

“Pe 18 aprilie 2007, Necati Aydin, Tillman Geske şi Ugur Yüksel au fost omorâţi pentru niciun alt motiv decât un stil de viaţă activ şi împărtăşirea veştii bune a lui Isus Cristos. Ştim că moartea lor, care a întristat inima lui Dumnezeu şi a noastră, nu a fost în zadar”, s-a adresat un purtător de cuvânt grupului.

“Simţim că mai mult decât orice eveniment, amestecul memoriei lor într-o rugăciune profundă pentru ţara pe care ei şi noi o iubim, va onora sacrificiul lor.”

Creştinii sunt îndemnaţi să se roage ca mica comunitate creştină turcă să poată fi întărită în Duhul Sfânt pentru a trăi pentru gloria lui Dumnezeu, şi ca poporul turc să îşi deschidă inima şi ochii pentru Împărăţia lui Dumnezeu.

Iniţiativa a primit sprijinul Alianţei Evanghelice Europene şi al Alianţei Evanghelice Mondiale.

Gordon Showell- Rogers, secretar general al Alianţei Evanghelice Europene, a îndemnat membrii să se roage “pentru gloria lui Dumnezeu şi binele Turciei, precum şi pentru curajul fraţilor şi surorilor în Cristos de acolo”.

În ciuda patrimoniului bogat creştin al Turciei- cele şapte biserici menţionate în cartea Apocalipsei fiind localizate în Turcia- 98% din populaţie sunt musulmani. Creştinii reprezintă abia 0,3% din totalul populaţiei.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button