Marturii

Katie Davis, o mamă a orfanilor

Poate visul tău este să ajungi cântăreaţă. Poate visezi să ajungi un fotbalist celebru, la fel ca idolul tău Ronaldo.  Poate te vezi măritată la casa ta cu un soţ minunat alături, şi cu încă câţiva urmaşi în spatele vostru. Sau poate eşti student la o universitate şi vrei să ajungi un bărbat de carieră. Avem vise frumoase.  Suntem nişte buni visători! Ne place să ne imaginăm bogaţi şi deştepţi, nişte oameni care vor trăi o viaţa normală şi liniştită, dar totodată plină de situaţii neprevăzute, cum ar fi stricarea noului BMW X6 care necesită reparaţii.  Asta da dolce vita!

Dar dacă Dumnezeu are un alt plan pentru viaţa ta? Dacă planul tău nu corespunde cu voia Sa? Atunci, ce vei face? Îţi vei plânge de milă şi te vei mânia pe El că nu a ieşit totul aşa cum ai vrut tu? Vreau să-ţi prezint povestea unei tinere obişnuite care trăieşte cel mai frumos vis al tuturor veacurilor.Visul lui Dumnezeu pentru ea. Este scris în Biblie!

Katie Davis, o regină de bal, şefa clasei şi cea mai deşteaptă fată din şcoală. Avea o maşină drăguţă, un prieten, iar părinţii o susţineau şi ar fi plătit oricât pentru colegiul unde urma să studieze fiica lor. Oh, şi era şi creştină! Cred că orice fată s-ar fi simţit perfect şi confortabil în această stare, aşa-i? Dar Katie simţea că Isus o chema la o viaţă predată pe de-a dreptul, nu doar o viaţă de creştin mediocru. El a chemat-o la vârsta de 18 ani într-un orfelinat din Uganda, Africa. Ea credea că după un an de Africa totul va reveni la normal. Se va întoarce în America unde-şi va începe studiile şi va trăi o viaţă normală. Dar nu a fost aşa!
Katie S-a îndrăgostit de Isus pe care L-a descoperit în Uganda. Şi a hotărât să rămână acolo printre copiii orfani de la AIDS. Ea spune : „Nu mai am tot ceea ce lumea spune că este important. DAR, am tot ceea ce ştiu eu că este important. Nu am mai fost niciodată atât de fericită, şi nu am mai fost niciodată aşa de aproape de Iubitul sufletului meu şi de Salvatorul meu.”
Poate unora li se pare că fata asta pur şi simplu nu ştie ce vorbeşte. Că ce viaţă e aia printre africani, printre primejdii de moarte. Dar nimic nu mai contează pentru ea. Ea este mama a treisprezece fetiţe orfane, fundaţia pe care ea a înfiinţat-o îi permite să ofere trei mese pe zi unor peste 1,600 de copii, printre cei mai săraci, să trimită peste 400 de copii la şcoală şi să facă multe alte proiecte, printre care şi studii biblice.
La vârsta de 19 ani s-a stabilit în Uganda. A adoptat 13 fetiţe. Copiii îi spun „Mummy” sau „Auntie”. Este o fată plină de viaţă şi mereu cu un zâmbet molipsitor pe buze. Isus Hristos îi este mai mult decât îndeajuns. A spus că este foarte bine aşa cum este, şi că nu se va mărita decât cu un băiat care are acceaşi dragoste pentru Hristos, cât şi pentru copiii ei şi Uganda ca şi ea. Asta numesc eu o fată-model!
Ea vindecă rănile (la propriu) celor ce au nevoie de ajutor spitalizat. Ajută pe cei în nevoie şi crede în miracole.
Aceasta este doar o mică parte a vieţii ei pe care eu am vrut s-o împărtăşesc cu voi. Aş vrea să vă spun că cei peste 200 de milioane de orfani din lume sunt mult mai importanţi decât nevoile noastre. Ei au nevoie de tine şi de mine! Nu au un loc pe care să-l numească acasă, o mamă şi un tată, hrană asigurată şi şcoala plătită. Dumnezeu nu ne-a povestit doar despre orfani şi văduve, El ne-a PORUNCIT să mergem să-i apărăm! El ne cere asta. Nu ne întreabă dacă vrem sau nu. Este uşor să crezi în Dumnezeu cu burta plină. Dar este un act de iubire să-i serveşti pe ceilalţi. Să-i iubeşti cu o dragoste aparte. Tot spunem că avem nevoie de dragoste. Suntem flămânzi după ea, dar nu dispuşi să luptăm. Vrei să fii iubit? Iubeşte! …ca şi Katie Davis!

Site-urile despre lucrarea lui Katie şi blogul ei :

 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button