BisericaPersecutii

China: Poliţia a avertizat creştinii să nu organizeze întâlniri de Paşte

Într-o încălcare în picioare flagrantă a libertăţii religioase, poliţia din Mongolia Interioară a întrerupt o întâlnire de rugăciune a liderilor laici de biserică în timpul weekendului, şi a avertizat participanţii să nu organizeze nicio întâlnire de Paşte, cel mai important eveniment din calendarul creştin.

Mai mult de 20 de lideri ai bisericilor-casă s-au adunat la o întâlnire de rugăciune sâmbătă după-amiază, 31 martie, în Ulanhot, când aproape 10 poliţişti şi oficiali guvernamentali din staţia locală de poliţie, Departamentul de Securitate şi Protecţie Domestică, Biroul de Securitate Publică şi Biroul de Afaceri Religioase au năvălit în timpul întrunirii şi au întrerupt-o, spunând că era o adunare ilegală. Poliţia şi oficialii au fotografiat toţi participanţii, inclusiv pe fratele Ning Mengyao din provincia vecină Jilin, care conducea întâlnirea.

 Poliţia şi oficialii au confiscat, de asemenea, carneţele cu notiţe ale creştinilor, aparate foto, telefoane mobile, precum şi trei sau patru cazuri de cărţi creştine publicate legal de către casa de publicare creştină din Nanjing din cadrul guvernului, Amity Press. Poliţia a refuzat să ofere o chitanţă pentru orice obiect confiscat, aşa cum cere legislaţia. Ei au avertizat, de asemenea, participanţii că nu li se va permite organizarea întâlnirilor de Paşte. În mod tradiţional, creştinii marchează săptămâna care duce spre Paşte, care este 8 aprilie în acest an, împreună cu Săptămâna Sfântă sau activităţile din cadrul Săptămânii Patimilor de joi şi vineri. Activităţile de Paşte culminează cu o celebrare vioaie a Duminicii Învierii.

 ChinaAid îşi exprimă condamnarea fermă a acestei acţiuni din Ulanhot şi face apel autorităţilor din întreaga China să respecte convingerile religioase şi practicile creştinilor şi ale bisericilor din China în timpul acestei săptămâni şi al Zilei de Paşte, şi să protejeze drepturile legitime ale cetăţenilor chinezi privind libertatea de religie. ChinaAid îndeamnă, de asemenea, autorităţile din Ulanhot să returneze imediat bunurile personale şi bisericeşti confiscate. ChinaAid va continua să monitorizeze îndeaproape evoluţiile din acest caz.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button