ConferinteMesaj Biblic

Mark Mittelberg: Iadul chiar există?

Creştinul apologet Mark Mittelberg ştie bine că credincioşii adesea se confruntă cu întrebări dificile privind credinţa acestora. El este autorul cărţii “Întrebările la care creştinii speră că nu vor fi spuse”. Totuşi, nicio întrebare nu e mai provocatoare decât aceea care spune: “Este iadul real – Dumnezeu chiar trimite oamenii acolo?”

Mittelberg a fost unul din cei patru apologeţi care au vorbit sâmbătă la conferinţa Cherry Hills Community Church din Highlands Ranch, Colorado, şi  la mai mult de 75 biserici în întreaga SUA, Canada şi Australia. Din cele şase întrebări  prezentate la conferinţă (aceeaşi ca titlul de carte al lui Mittelberg), subiectul iadului ar fi, de asemenea, cel mai sobru.

“Este un subiect la care nimănui nu-i place să se gândească şi, sincer, nu este prea distractiv să propovăduiesc oricare din ele”, a declarat Mittelberg pentru The Christian Post luni. “Dar problema este asta: dacă nu învăţăm despre asta, dacă nu avertizăm oamenii, dacă nu accentuăm realitatea iadului în modul în care Isus a făcut-o, atunci păleşte în spatele minţilor oamenilor.”

“În timp ei se opresc din a crede în ea cu totul sau o reduc la caricaturi de desene animate,  iar iadul îşi pierde capacitatea de a ne trezi spiritual sau de a ne motiva să ajungem la acei care au nevoie disperată să audă Evanghelia. E ca şi cum ai lua avertizările cancerului de pe pachetele de ţigări; nu elimină pericolul, ci doar amorţeşte conştientizarea oamenilor de acest pericol foarte real”, a continuat Mittelberg.

“Iadul, în conformitate cu Isus şi consistenţa mesajului Scripturii, este real şi oamenii chiar ajung acolo. Trebuie să continuăm a spune adevărul despre asta în termeni sobri şi duri, să avertizăm oamenii despre nevoia de a se întoarce la Cristos pentru iertare şi salvare.”

 Totuşi, provocarea rămâne cu privire la modul în care să vorbim despre iad. Unii predicatori sunt la înălţime? Cum rămâne cu abordarea “focul şi pucioasa” în evanghelizare?

Mittelberg a răspuns: „De obicei expresia „foc şi pucioasă” denotă predicarea ce pune accent pe pericolele furiei şi pedepsei lui Dumnezeu,  iar acest lucru se sfârşeşte prin a oferi oamenilor o imagine deformată despre Dumnezeu. Ei încep să Îl considere ca fiind o zeitate răzbunătoare  al cărui scop principal este să Îşi judece duşmanii. Dar acest lucru nu este echilibrat, perspectivă biblică a lui Dumnezeu. Mai degrabă Biblia Îl prezintă ca fiind dragoste întruchipată.”

„Da, El este sfânt şi  Dumnezeu care trebuie să pedepsească păcatul dar El este, de asemenea, un Tată iubitor, răbdător care aşteaptă să Îşi vadă fiii şi fiicele rătăcitoare întoarse la El pentru răscumpărare şi relaţie cu El. El este singurul care „este răbdător cu tine, nu doreşte ca cineva să piară, ci toţi să vină la pocăinţă” (2 Petru 3:9)”, a explicat acesta.

„Deci predica noastră din biserici şi mesajul nostru adresat lumii trebuie să prezinte adevăratul Dumnezeu în toate atribuţiile Sale, inclusiv iubirea, sfinţenia şi dreptatea. Când oamenii văd cine e Dumnezeu cu adevărat cel care spune că „plata păcatului este moartea” (Romani 3:23) precum şi cel care „Şi-a trimis singurul Său Fiu să moară în locul nostru, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3:16) mulţi vor fi atraşi acestei iubiri, sacrificiului lui Dumnezeu care a plătit preţul suprem pentru ei şi salvarea acestora.”

 Mittelberg a declarat că cel mai bun mod de a vorbi despre iad este acela pe care l-a urmat Isus: „cu multă dragoste şi preocupare, o preocupare care te obligă să avertizezi oamenii despre soarta cu care nimeni nu trebuie să se confrunte.”

El a adăugat: „Când calea pe care oamenii umblă duce la o stâncă, cel mai amabil lucru pe care îl poţi face este să îi avertizezi cu privire la pericolul acelui drum şi să-i ajuţi să o ia pe altă direcţie. Sau, aşa cum Dumnezeu avertizează în mod iubitor în Ezechiel 33:11: „Eu vreau doar ca ei să se întoarcă de la căile lor rele, astfel încât să poată trăi.”

În timpul conferinţei, Mittelberg a citit şi a vorbit din versetele biblice care indică învăţătura lui Isus cu privire la faptul că iadul şi raiul sunt locuri reale.

„Acesta este Isus, o provocare pentru toţi scepticii, îndoielnicii, liberalii, inclusiv pentru cele mai vândute cărţi care vor să înmoaie credinţa noastră despre iad şi încearcă să o facă să sune în felul acesta: „dacă el există azi, probabil nimeni nu va merge acolo”, a menţionat Mittelberg. „Consider că cuvintele lui Isus apar în faţa celor mai renumite şi atractive scrieri… Isus ne-a iubit îndeajuns pentru a ne avertiza.”

Mittelberg, împreună cu cel mai vândut autor Lee Strobel, sunt fondatorii Institutului  din Cherry Hills, organizaţie evanghelică şi apologetă concentrată pe abordări inovatoare pentru a apăra şi împărtăşi credinţa.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

One Comment

  1. da, insa Domnul Isus a abordat termenul de iad avand in vedere cultura si credinta „folclorica” a natiunii Israel, de aceea foloseste si termenul focul gheenei, tot pentru iad! Dupa Inaltare, evanghelistii abordeaza acest subiect mult mai „documentat”, in Apocalipsa se precizeaza „Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. ”
    Asadar, iadul este Moartea a doua! Cu alte cuvinte toti cei nescrisi in Cartea Vietii dupa judecata vor avea parte de moartea a doua! O a treia moarte nu mai exista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button