ExterneRugaciuneStiri

Rugăciuni în urma morţii soldaţilor britanici în Afganistan

Arhiepiscopul de York, Dr. John Sentamu, a făcut rugăciuni pentru familiile celor şase soldaţi britanici ucişi în sudul Afganistanului marţi. Soldaţii au murit când vehiculul lor blindat a fost prins într-o explozie în timpul unei patrule de securitate în provincia Helmand.

Cinci dintre soldaţi au venit de la Batalionul 3 din cadrul Regimentului Yorkshire şi unul de la Batalionul 1 din Regimentul Ducele de Lancaster. Este cea mai mare pierdere unică de vieţi în Afganistan din 2006 şi aduce numărul total de militari britanici decedaţi din 2001 la 404. Dr. Sentamu a declarat că „s-a întristat foarte mult” la auzirea veştii morţilor.

„Gândurile şi rugăciunile mele sunt cu familiile acestor militari în asemenea momente dificile”, a precizat arhiepiscopul. Rugăciuni zilnice sunt spuse pentru Regimentul Yorkshire în capela reşedinţei oficiale a arhiepiscopului, Bishopthorpe.

Arhiepiscopul a continuat: „Inima mea este alături de cei afectaţi, vom continua să ne rugăm pentru voi. Avem o datorie de recunoştinţă faţă de aceşti bravi soldaţi care sunt cei mai buni din lume.”

Însuşi Prim-Ministrul David Cameron a menţionat că aceste decese sunt „într-adevăr triste”. „Orice moarte şi orice rană ne aminteşte de costul uman plătit de forţele armate pentru a menţine ţara noastră în condiţii de siguranţă”, a declarat dumnealui.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button